Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Christian Club – “Ignorance” (feat. Mattias De Craene)

© Carlo Verfaille

Elk jaar trekt op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart de Heilig Bloedprocessie door de historische binnenstad van Brugge. De eveneens uit Brugge afkomstige band, met minstens even religieus geïnspireerde naam, The Christian Club, koos echter voor Wapenstilstand om hun langverwachte nieuwe single te droppen. Langverwacht? Jazeker! Sinds de jongeling met King Krulerige stem zich kroonde tot een van de Sound Track-laureaten, ging de bal aan het rollen. Zo verzamelde Luca Missiaen een band met andere locals rond zich en trokken ze samen met Tje dwars doorheen enkele van de fijnste, kleinschalige concertplekken in Vlaanderen. Om de eerste full band single, die “Ignorance” werd gedoopt, in te blikken, dook de groep de studio in met Bert Vliegen. Vliegen staat bekend als de productiepeetvader van vele jonge, getalenteerde indie-acts (BLUAI, The Shadow Machine,…), maar hij is niet de enige klinkende naam die aan deze single meewerkte. Ook Mattias De Craene, ’s lands op-één-na-bekendste saxofonist, deed zijn bijdrage op “Ignorance”.

Meteen horen we gitaargetokkel dat neigt naar Sam Fender met een geut Fontaines D.C. achter de kiezen, al duurt het niet lang voor Missiaen met zijn kenmerkende King Krule-achtige uitspraak en stemgeluid het laken naar zich toetrekt. Mede hierdoor heeft de single veel weg van het werk van Whispering Sons, al is er op “Ignorance” meer ruimte voor uitgepuurde muzikaliteit, waardoor de track zich eerder op fluwele wijze neervlijt, dan als een storm voorbijraast. De echte ster van de show is de mooie, zwevende contrabas die vol bravoure de strijd aangaat tegenover De Craene zijn overstuurs saxgeschal in een opbouw waarbij alle actoren samen tot een jazzueel hoogtepunt komen. Contrasterend tot deze opgehoopte dynamiek, besluit The Christian Club op “Ignorance” op sobere wijze, met volle aandacht op Missiaens bijzondere stem.

The Christian Club heeft de afgelopen tijd mooie stappen gezet, aan de kwaliteit van “Ignorance” te horen, waren dat stappen in zevenmijlslaarzen. Meer van dit? Graag!

The Christian Club live meepikken kan onder andere op Brussels Beer Project (Brussel, 10/11), in De Centrale (Gent, 30/11 – support Sam De Nef), in De Nachtwacht (Tielt, 03/12), in De Snuffel (Brugge, 22/12) en als support van Nordmann bij Zebrawoods (Gent, 03/01).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

136 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

De Grote Beren van Morgen 2023: The Christian Club

We ontdekken dagelijks nieuwe nummers, albums en vooral ook nieuwe artiesten. Sommige acts laten zelfs zo een grote indruk achter, dat we…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…
LiveRecensies

MDCIII @ Trix (Bar): Gezellige zondagavond

Drie weken geleden gebeurde datgene waarop we geruime tijd heugelijk wachtten: een nieuwe plaat van MDCIII was te beluisteren, een project waarvan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.