Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Christian Club – “Ignorance” (feat. Mattias De Craene)

© Carlo Verfaille

Elk jaar trekt op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart de Heilig Bloedprocessie door de historische binnenstad van Brugge. De eveneens uit Brugge afkomstige band, met minstens even religieus geïnspireerde naam, The Christian Club, koos echter voor Wapenstilstand om hun langverwachte nieuwe single te droppen. Langverwacht? Jazeker! Sinds de jongeling met King Krulerige stem zich kroonde tot een van de Sound Track-laureaten, ging de bal aan het rollen. Zo verzamelde Luca Missiaen een band met andere locals rond zich en trokken ze samen met Tje dwars doorheen enkele van de fijnste, kleinschalige concertplekken in Vlaanderen. Om de eerste full band single, die “Ignorance” werd gedoopt, in te blikken, dook de groep de studio in met Bert Vliegen. Vliegen staat bekend als de productiepeetvader van vele jonge, getalenteerde indie-acts (BLUAI, The Shadow Machine,…), maar hij is niet de enige klinkende naam die aan deze single meewerkte. Ook Mattias De Craene, ’s lands op-één-na-bekendste saxofonist, deed zijn bijdrage op “Ignorance”.

Meteen horen we gitaargetokkel dat neigt naar Sam Fender met een geut Fontaines D.C. achter de kiezen, al duurt het niet lang voor Missiaen met zijn kenmerkende King Krule-achtige uitspraak en stemgeluid het laken naar zich toetrekt. Mede hierdoor heeft de single veel weg van het werk van Whispering Sons, al is er op “Ignorance” meer ruimte voor uitgepuurde muzikaliteit, waardoor de track zich eerder op fluwele wijze neervlijt, dan als een storm voorbijraast. De echte ster van de show is de mooie, zwevende contrabas die vol bravoure de strijd aangaat tegenover De Craene zijn overstuurs saxgeschal in een opbouw waarbij alle actoren samen tot een jazzueel hoogtepunt komen. Contrasterend tot deze opgehoopte dynamiek, besluit The Christian Club op “Ignorance” op sobere wijze, met volle aandacht op Missiaens bijzondere stem.

The Christian Club heeft de afgelopen tijd mooie stappen gezet, aan de kwaliteit van “Ignorance” te horen, waren dat stappen in zevenmijlslaarzen. Meer van dit? Graag!

The Christian Club live meepikken kan onder andere op Brussels Beer Project (Brussel, 10/11), in De Centrale (Gent, 30/11 – support Sam De Nef), in De Nachtwacht (Tielt, 03/12), in De Snuffel (Brugge, 22/12) en als support van Nordmann bij Zebrawoods (Gent, 03/01).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

144 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Selectieronde 23/09 @ De Centrale (Gent)

Na een sterke start van Sound Track 2023 vrijdag in Oudergem, was het gisteren de beurt aan Gent voor de eerste voorronde…
LiveRecensies

Sound Track 2023: Selectieronde 22/09 @ JH Alleman (Oudergem)

Na maanden voorbereiding schoot gisteren de derde editie van Sound Track, het kansenparcours voor jonge muzikanten georganiseerd door VI.BE, uit de startblokken….
FeaturesMuzieknieuwtjes

Maak kennis met Sound Track 2023!

Het Belgisch muzieklandschap en talentenjachten: het zijn twee handen op één buik. Vandaag de dag klaarblijkelijk nog meer dan ooit tevoren, want…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.