Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle – “I’ve Been In Love” (feat. Channel Tres)

© CPU – Cédric Depraetere

Nu de temperaturen al enige tijd ongekende hoogtes verkennen, zorgt muziek vaker wel dan niet voor de nodige afkoeling. Een band die daar alles van afweet, is Jungle. Het project van Tom McFarland en Josh Lloyd heeft namelijk een patent op het maken van zomerse feel good liedjes, zo bewezen ze al met hun vorige drie platen, maar ook met recente singles “Candle Flame” en “Dominoes“. Die nummers maken overigens meteen deel uit van Volcano, de vierde langspeler van de Britten die later deze zomer het levenslicht ziet. Op die plaat ook enkele features, waarvan eentje zich Channel Tres laat noemen en deze samenwerking verschijnt vandaag onder de noemer “I’ve Been In Love”.

Dat Channel Tres op een Jungle-nummer zou opduiken, was weliswaar een kwestie van tijd. De Amerikaan maakt namelijk vibey dansnummers van eenzelfde kaliber, waardoor deze “I’ve Been In Love” op voorhand een match made in heaven leek te worden. Op zich is de samenwerking wel geslaagd, al moeten we ons enthousiasme enigszins temperen. Het tempo op de nieuwste creatie van Jungle ligt wederom aan de vrij lage kant, waardoor het even duurt voor we de sterktes van het nummer vinden. Gelukkige vinden de heren die wel degelijk, want Channel Tres’ diepe stem past ideaal over de zwoele instrumentatie. Op die manier ontpopt “I’ve Been In Love” perfect bij een zomers dagje wegdromen, maar ergens hadden we toch liever een opzwepender nummer gehoord, want daar blinken zowel Jungle als Channel Tres toch net dat tikkeltje harder in uit.

Volcano verschijnt op 11 augustus. Op 16 november stelt Jungle die plaat voor in de Lotto Arena.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2177 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KAYTRANADA – “Drip Sweat” (feat. Channel Tres)

In veel uithoeken van de muziekwereld wordt KAYTRANADA aanzienlijk geliefd en gerespecteerd. De Haïtiaans-Canadese muziekproducent jongleert met verschillende genres zoals r&b, funk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Channel Tres - "Berghain" (feat. Barney Bones)

Wie hem al eens live aan het werk zag, weet dat Channel Tres simpelweg een fenomeen is. Elk podium dat de man…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Andromedik, Becky Hill, Wunderhorse, Channel Tres en meer naar Pukkelpop 2024

De paasvakantie is net voorbij, dus is ook de zomervakantie niet meer veraf. Hoewel de festivalzomer van 2024 nog moet losbarsten, belooft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.