Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle – “Dominoes”

© CPU – Cédric Depraetere

Er zijn weinig bands die zich een sound zo eigen hebben weten maken zoals Jungle. De Britten zijn namelijk al sinds de begindagen het muzikale zonnetje in huis; iets dat doorheen de jaren alsmaar meer funky is beginnen stralen. Het ziet er daarom naar uit dat op Volcano, het ondertussen vierde album van de band, de temperatuur opnieuw een paar graadjes hoger zal laten gaan. Dat konden we bijvoorbeeld al afleiden uit eerste voorsmaakje “Candle Flame“, maar ook aan de meer poppy invloeden die al sinds Loving In Stereo begonnen door te sijpelen.

Dat die niet nadrukkelijk aanwezig zijn in het nieuwe “Dominoes” zorgt er misschien wel voor dat Jungle met deze nieuwste creatie niet meteen een hitje te pakken heeft. Wel zorgen Tom McFarland en Josh Lloyd voor de ideale soundtrack van een namiddagje strandhangen. Zo is het een gezellig gitaartje dat het nummer aan elkaar bindt, terwijl de vintage effectjes in overvloed je gehoorkanalen binnenstromen. Elektronische extraatjes, minieme glitches en natuurlijk een reeksje soulstemmen die die laatste chille toets aan het geheel toevoegen. Er gebeurt in z’n geheel bijzonder weinig in “Dominoes”, waardoor het nummer in se niet bepaald blijft hangen. Wel is deze nieuwe single van Jungle de perfecte achtergrondmuziek om met een drankje in de hand te genieten van de zon.

Volcano verschijnt op 11 augustus. Op 16 november stelt Jungle die plaat voor in de Lotto Arena.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1764 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle - "Candle Flame" (feat. Erick The Architect)

Er zijn maar weinig bands die de liefde die ze ontvangen van de fans, meteen ook weer uitstralen in hun muziek. Het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Blaze - JUNGLE (★★½): Verdwaald in de jungle van voorspelbaarheid

Filmregisseurs van opleiding, maar producers in het dagelijkse werkleven: dat zijn Guillaume en Jonathan Alric uit Parijs. De Fransmannen vormen sinds 2016…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives - "Sunrise Bang Ur Head Against Tha Wall"

Nia Archives is nog altijd maar 23 jaar, maar kan tot een van de snelst groeiende producers in de elektronische muziekwereld gerekend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.