FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Maisie Peters: ‘Ik ben enorm gefocust op het uitbrengen van muziek en daarbij vergeet ik alles en iedereen’

© CPU – Nathan Dobbelaere

Aan de vooravond van de start van haar Europese headlinetour, mochten wij Maisie Peters opzoeken in de loge van de uitverkochte Trix. Met 23 jaar op de teller, mag de Britse popprinses al heel wat op haar naam schrijven. Met haar debuutalbum You Signed Up For This, overtuigde ze met haar broze en lieve nummers gevuld met hartzeer, met soms een lichtpuntje op het einde van de tunnel. Ze trok op tournee als voorprogramma van Ed Sheeran en de successen blijven tot vandaag maar binnenstromen. Voor ons dan het perfecte moment om met Maisie Peters eens samen te zitten en alles over haar aankomende album The Good Witch, blond gaan en het al dan niet winnen van een relatiebreuk te bespreken.

Het is reeds twee jaar geleden dat je je eerste album You Signed Up For This uitbracht en we zijn heel dicht bij de komst van je tweede The Good Witch. Hoe voelt het om terug in België te zijn sinds ons laatste interview toen?

Het is heel cool. We wilden graag een tour doen in 2021, maar deze werd jammer genoeg geannuleerd door COVID. Nu is het onze eerste echte Europese headlinetour, dus het is een volledig nieuwe mijlpaal in mijn carrière.

Over dat nieuwe album. Je hebt deze The Good Witch genoemd. Waar haalde je de inspiratie vandaan hiervoor gezien heksen meestal als iets negatiefs worden beschouwd?

Ik denk dat ik hou van de symboliek die het woord draagt, de structuur, de autonomie. Het is ook een voorbeeld van chaos en kracht en ik hou gewoon van alle dingen die het impliceert. Ik ben ook fan van het idee om het als een soort vraag of statement te maken naar mijn publiek toe.

Voor het artwork van de singles bleef je in de spiritualiteit en gaf je elke single een tarotkaart. Waar haalde je die inspiratie vandaag?

Ik heb een beetje mijn eigen versie van spiritualiteit denk ik. Misschien gewoon niet de manier dat aanvankelijk wordt aangenomen. Ik hou enorm van tarot. Het is een leuk en goed ding om te doen. Ikzelf kan het niet, maar ik heb vrienden die dit beoefenen dus we doen het vaak wel samen. Ik vind het een goed iets want het laat je denken over jezelf op een meer holistische manier en niet altijd als puur jezelf of de ‘ratrace’ van het leven met al de mondaine zaken die ons ’s nachts wakker houden. Tarot houdt me daardoor wat meer geaard, wat niet wil zeggen dat ik nog niet voor de TikTok Tarot kaartlezingen ben gevallen natuurlijk. Het gebeurt al snel dat ik uren zo’n soort filmpjes zit te kijken om te weten waar mijn romantisch leven naar toe gaat, maar helaas hebben die tarotkaarten nog nooit de waarheid gesproken.

Even nog op het onderwerp van artwork. Voor je albumhoes zelf koos je een hele andere richting. Het is ietwat simpel met gewoon jezelf centraal met een T-shirt met ludieke uitspraak. Met een titel als The Good Witch en gezien de single artworks had je volledig theatraal kunnen gaan, waarom besloot je het hier anders aan te pakken?

We hebben alle foto’s voor het album en de singles genomen voor ik wist wat de titel ging worden. Ik heb vooral heel veel geluk dat de titel en de foto’s heel goed samengaan met elkaar. Het enige wat ik echt wou, is dat ik zelf prominent aanwezig was op de cover en veel ruimte innam. Ik ben namelijk het onderwerp van de liedjes, dus hoor ik daar volledig op te staan. Ik werkte samen met een geweldige fotografe Alice Moitié die perfect mijn visie wist naar voor te brengen en een waar talent is op vlak van surrealisme en ze heeft fantastisch werk geleverd.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Naar aanloop van de komst van de tweede langspeler, plaatste je elke week een nummer van de tracklist van het album. Hierbij verwende je de fans met een echte deepdive te geven over hoe het nummer tot stand kwam en ook waar je ze geschreven had in je leven en ook locaties. Brengen sommige plaatsen je veel inspiratie om te schrijven zoals Zweden met zijn gekende mythologie?

Zeker en vast. Ik heb veel geschreven tussen Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk en ook gelijk waar je bent zullen die in je onderbewustzijn wel een deel uitmaken van wat je schrijft of maakt. Ik wil wel graag denken dat het album een enorme UK-Europa ruggengraat heeft, maar ik ben evengoed geïnspireerd door country en Amerikaanse muziek. De mythologie van beide plaatsen hebben inderdaad wel zeker effect gehad op me, met name Bergen in Noorwegen. Het is echt een magische plaats. Het is een vissersstadje en beide keren, of misschien zelfs al drie keer ik weet het niet meer, was het gewoonweg magisch omdat het wat weggestoken is en je zo volledig even van het leven weg bent. Dat is enorm handig tijdens het maken van een album.

Als je een echte heks zou zijn, wat is het eerste dat je zou doen of veranderen?

Oh er zijn heel veel dingen die ik zou willen doen en heel veel zaken die ik zou willen veranderen. Oh man, ik zou niet weten waar te stoppen. Moeilijke vragen hier allemaal. Misschien dat bussen en treinen nooit te laat zouden zijn.

Tijdens het schrijven van je nieuwe album, heb je een van de grootste veranderingen gemaakt die een mens kan doen: je bent blond gegaan. Buiten een geweldig wraaknummer erover schrijven, hoe heeft die verandering je leven beïnvloed?

Ik denk dat het eerder iets in mijn onderbewustzijn was. Het heeft me niet drastisch veranderd, maar ik heb het gevoel alsof er innerlijk al de stoere, coole blondine in mij aanwezig was. Ik voel me wel echt meer mezelf sinds ik die verandering heb gemaakt en heb het gevoel dat mijn jonge volwassenheid pas toen gestart is.

Sociale media is tegenwoordig een enorm belangrijke speler in het promoten van muziek, met artiesten die soms vertellen dat ze geen nieuwe muziek mogen uitbrengen tot ze bijvoorbeeld zoveel kijkers krijgen op TikTok filmpjes. Jij lijkt dat geweldig te doen en haalt dan ook veel aandacht op die app. Is het iets dat je besloot volledig te omarmen of voelt het eerder als een verplichting?

Neen, sociale media heeft altijd al als iets natuurlijk gevoeld voor mij. Zeker het aspect dat je jezelf met mensen kan verbinden en je creativiteit kan laten zien en delen met anderen. Ik heb altijd een YouTubekanaal gehad en was sinds de begindagen op Instagram waardoor het allemaal heel natuurlijk voelt. Natuurlijk ben ik ook in de muziekwereld om muziek te maken en niet gewoon filmpjes te maken, maar ik denk dat het iets is dat symbiotisch met elkaar. Want het is namelijk deel van het maken van muziek en het willen delen met anderen om zo een groot publiek te kunnen bereiken. Daarom wil ik ook op TikTok zitten, om het voor het goede te gebruiken, als een sterk goed…

Zoals een ‘good witch’.

Ja inderdaad! Ik vind het een geweldig platform met veel leuke filmpjes en interessante zaken, maar ook iets waar je mensen en artiesten kan vinden waar je anders nooit op zou stuiten.

In 2022 had je je eerste solotour door Amerika om je debuutplaat te promoten. Hoe voelde dat?

Ik ben heel blij dat ik kan teruggaan later in het jaar, want het voelde allemaal zo surrealistisch. De tour zelf was super speciaal voor mij en betekende veel voor me. Zoveel zelfs dat ik er een nummer “The Band and I” over schreef dat op het nieuwe album te vinden zal zijn. Het is al gek geweest om zo de wereld rond te reizen en de wereld te ontdekken dus ik ben zo blij om terug te kunnen gaan en weer iedereen te zien.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een eerder cliché vraag is natuurlijk één over de pandemie. Je vertelde al dat je tournee afgezegd werd hierdoor, maar heeft het ook de manier hoe je muziek maakt beïnvloed?

Zeker en vast. Ik denk dat het ook iets is dat alle artiesten opnieuw hebben geleerd. Het was echt weer even stappen terugzetten en muziek maken op je eentje want niemand was rondom je in de studio om te zeggen wat wel of niet te doen. Het heeft me doen beseffen dat ik dat op die manier wel meer wil blijven doen en gewoon de nummers toch te schrijven die misschien niemand zal horen, maar dan bestaan ze tenminste.

Je bent al actief in de muziekbranche sinds je vijftien jaar oud was. Zijn er nummers die je nu terughoort en denkt ‘oh neen misschien had ik dat niet moeten uitbrengen’?

Neen. Ik geloof daar ook niet in. Ik sta achter alles wat ik al uitgebracht heb, ook al zou ik sommige dingen nu niet meer maken. Het waren tijdsepisodes van hoe ik me op dat moment voelde en ik voelde toen de nood om deze in de wereld te brengen, dus wil ik daar niet mijn gedachten over veranderen over hoe ik me toen voelde, want je weet nooit hoe je je later in de toekomst zal voelen. Ik ben trots op alles wat ik al uitgebracht heb en de ik toen was toen even trots als nu.

We brachten het eerder al op dat je pijnlijke nummers brengt die gepaard gaan met een hele koffer vol emoties. Voel je je soms ‘naakt’ wanneer je die persoonlijke nummers brengt voor uitverkochte zalen?

Eigenlijk niet, want vanaf het moment dat ik de nummers naar buiten breng, kom ik daar volledig los van. Wanneer ik dan optreed met die nummers, worden die gewoon iets van de ruimte waarin je staat te spelen en neemt de live-ervaring alle gevoelens over. Het schrijven en voorbrengen, het denken en het maken… het zijn allemaal dingen die volledig apart zijn van elkaar waardoor alles mooi gescheiden blijft. Plus ik hou er ook van om de meest emotionele nummers te zingen.

Samen met het blonde haar zijn de opvallende T-shirts deel geworden van je touroutfits. Er heeft er zelfs eentje plaats gevonden op je albumcover. Waar haal je zelfs al deze T-shirts met hun ludieke uitspraken?

Wel, ik hou van kleine eastereggs te geven aan mijn fans. De T-shirts zijn daar ook deel van. Alle zinnen die je ziet zijn lyrics van het nieuwe album. Ik kan niet wachten tot iedereen alle nummers kan beluisteren, dus daarom dat ik de fans op die manier kan warm maken voor wat er hen te wachten staat.

Misschien de belangrijkste vraag van allemaal: heb je de breakup gewonnen?

Wel, ik hoop het. Ik heb er een volledig nummer over geschreven dus ik denk dat het mijn recht is te zeggen dat ik gewonnen heb. Het is het minste dat ik zou moeten krijgen!

The Good Witch verschijnt op 23 juni op al je favoriete streamingsdiensten.

Facebook / Instagram / Website

93 posts

About author
Frauke Again..
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gretta Ray – “America Forever” (feat. Maisie Peters & Carol Ades)

De singer-songwriters Gretta Ray, Maisie Peters en Carol Ades – respectievelijk afkomstig uit Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten –…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Maisie Peters - The Good Witch (★★★): Behekste pop

Na Maisie Peters’ succesvolle debuutplaat You Signed Up for This, ziet The Good Witch met een weekje vertraging eindelijk het levenslicht. Met…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2023 (Festivaldag 1): Extra laag roze

Pinkpop, het roze feest der gezelligheid, is weer aangebroken. Ondanks het warme weer en de brandende zon liep ook dit jaar de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.