Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duff McKagan – “Lighthouse”

© CPU – Chris Stessens

Duff McKagan kennen we natuurlijk het best als de geniale bassist van Guns N’ Roses, maar ook solo en met zijn eigen band Loaded heeft hij zijn strepen al ruimschoots verdiend. Zijn laatste volledige soloalbum, Tenderness, dateert alweer van 2019 en dus werd het tijd voor een nieuw album. Hoe hij er in godsnaam tijd voor vindt blijft ons wel een raadsel, want momenteel is hij op tournee met Guns N’ Roses en speelde hij mee in Iggy Pops nieuwe begeleidingsband The Losers. Iggy Pop bewijst hem wel een wederdienst, want naast Slash en Jerry Cantrell maakt ook hij zijn opwachting op de tracklist van Lighthouse, dat op 20 oktober verschijnt.

Met “Lighthouse” krijgen we nu ook meteen het titelnummer van dat aankomende album en voor een rocklegende als McKagan opent het nog zeer vredig en kalm, met enkel zijn akoestische gitaar en zang. Zo kabbelt het een minuutje verder, tot de sfeer wat intenser wordt, zijn akoestische gitaar harder wordt aangeslagen en de drums er finaal bijkomen om ons toch te doen rocken. Met de schreeuwen van McKagan en achtergrondzangeres Shaina Shepherd erbij wordt het één grote geluidsmuur, die op een bepaalde manier wel genoeg weet te intrigeren en ons zo behoedt van de onverschilligheid die we daarvoor even voelden. “Lighthouse” weet te prikkelen en doet ons uitkijken naar wat nog komt.

Lighthouse verschijnt op 20 oktober. Vandaag staat McKagan op Graspop met Guns N’ Roses en op 11 juli speelt de band in Weert.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

471 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N' Roses - "The General"

De afgelopen jaren heeft Guns N’ Roses al enkele schoten gelost in de vorm van nieuwe muziek. “ABSUЯD” en “Hard Skool” verschenen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N' Roses - "Perhaps"

In de schaduw van versterkers en de eeuwige rozenbloesem heeft Guns N’ Roses de muziekgalerij betreden als een onsterfelijke belichaming van rock-‘n-roll-weelde…
InstagramLiveRecensies

Guns N' Roses @ Graspop Metal Meeting 2023: Alleen de sterksten overleven

Speciaal voor de Amerikaanse hardrockband Guns N’ Roses rolde Graspop opnieuw de rode loper uit. In tegenstelling tot de eerste XL-editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.