Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Queens of the Stone Age – “Paper Machete”

Queens of the Stone Age

© CPU – Matthias Engels

Reden tot feesten voor fans van Queens of the Stone Age. De langverwachte achtste langspeler komt binnenkort uit, met daaraan een altijd strakke tour gekoppeld. Van het aankomende In Times New Roman… werd ons al “Emotion Sickness” en “Carnavoyeur” voorgeschoteld. Met hypnotiserende grooves, enige absurditeit en vooral hoogstaande instrumenten werd bevestigd wat we al wisten. Queens of the Stone Age is terug om nogmaals te bewijzen waarom zelfs Dave Grohl de band bestempelt als ’the best rock band in the world’.

Het nieuwe album zal vooral gaan over Josh Hommes zware breuk met Brody Dalle en eigen gezondheidsproblemen. Ook in dit nummer wordt bedrog, manipulatie en vooral gebrek aan steun tijdens ziekte aangekaart. De kanker is overwonnen en hij ontving volledige voogdij over de kinderen, ‘Tijd voor rock-‘n-roll’, zou het genie zeggen. Een voortstuwende gitaar, strakke drums en Hommes herkenbaar timbre; de succesingrediënten zijn bij “Paper Machete” absoluut aanwezig. Met loeiende gitaareffecten en razende drumfills krijgt dit nummer een ware rockstatus. Voeg daarbij een schreeuwende gitaarsolo en “Paper Machete” kruipt onder de huid en laat ons overlopen van verlangen naar de nieuwe plaat. Met een dikke drie minuten is dit niet de bands langste nummer, maar ons hoor je zeker niet klagen als het over de replayknop gaat.

In Times New Roman… wordt op 16 juni geserveerd en heeft twee Belgische tourstops als bijgerecht. Op zondag 2 juli verzorgt de band het hoofdpodium van Rock Werchter. Het Antwerpse Sportpaleis wordt op 12 november rocktempel van dienst voor de iconische band.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Spiral Drive @ Djingel Djangel: Spelen met invloeden

Om de zoveel tijd komt er een artiest op onze radar die nog quasi onbekend is, maar toch de aandacht van het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock On! Queens of the Stone Age en The Offspring naar Pukkelpop 2024!

Of er nog plaats is voor wat gitaren op Pukkelpop? Reken maar van wel! Nadat in eerste instantie vooral de popfans werden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "Hideous"

Bij de fans van onder meer Royal Blood en Queens of the Stone Age zal de muziek van Belgische supergroep Hideous ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.