Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Queens of the Stone Age – “Paper Machete”

Queens of the Stone Age

© CPU – Matthias Engels

Reden tot feesten voor fans van Queens of the Stone Age. De langverwachte achtste langspeler komt binnenkort uit, met daaraan een altijd strakke tour gekoppeld. Van het aankomende In Times New Roman… werd ons al “Emotion Sickness” en “Carnavoyeur” voorgeschoteld. Met hypnotiserende grooves, enige absurditeit en vooral hoogstaande instrumenten werd bevestigd wat we al wisten. Queens of the Stone Age is terug om nogmaals te bewijzen waarom zelfs Dave Grohl de band bestempelt als ‘the best rock band in the world’.

Het nieuwe album zal vooral gaan over Josh Hommes zware breuk met Brody Dalle en eigen gezondheidsproblemen. Ook in dit nummer wordt bedrog, manipulatie en vooral gebrek aan steun tijdens ziekte aangekaart. De kanker is overwonnen en hij ontving volledige voogdij over de kinderen, ‘Tijd voor rock-‘n-roll’, zou het genie zeggen. Een voortstuwende gitaar, strakke drums en Hommes herkenbaar timbre; de succesingrediënten zijn bij “Paper Machete” absoluut aanwezig. Met loeiende gitaareffecten en razende drumfills krijgt dit nummer een ware rockstatus. Voeg daarbij een schreeuwende gitaarsolo en “Paper Machete” kruipt onder de huid en laat ons overlopen van verlangen naar de nieuwe plaat. Met een dikke drie minuten is dit niet de bands langste nummer, maar ons hoor je zeker niet klagen als het over de replayknop gaat.

In Times New Roman… wordt op 16 juni geserveerd en heeft twee Belgische tourstops als bijgerecht. Op zondag 2 juli verzorgt de band het hoofdpodium van Rock Werchter. Het Antwerpse Sportpaleis wordt op 12 november rocktempel van dienst voor de iconische band.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Queens of the Stone Age @ Rock Werchter 2023: Steen door de ruit

Queens of the Stone Age is een graag geziene gast op Rock Werchter. Al sinds zijn laatste passage in 2018 smeken fans…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Queens of the Stone Age - In Times New Roman... (★★★★): Pijn voor gevorderen

Queens of the Stone Age heeft altijd al een duivelse charme gehad in zijn smerige woestijnrock. Op de langverwachte achtste langspeler In…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Queens of the Stone Age - “Carnavoyeur”

Het is nog niet zo gek lang geleden sinds Queens of the Stone Age zijn grote terugkeer vierde. De band rond de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.