Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Queens of the Stone Age – “Emotion Sickness”

© CPU – Matthias Engels

Een kleine zes jaar. Zolang duurde het voor er nieuwe muziek van Queens of the Stone Age op de wereld werd losgelaten, al moet ook gezegd dat er sinds de release van Villains gigantisch veel is gebeurd. Natuurlijk was er de pandemie, maar in dit geval was het vooral frontman Josh Homme en zijn privéleven die ogenschijnlijk voor die lange periode van radiostilte zorgden. Geharrewar door een scheiding nam de bovenhand op het muzikale, maar die tijden lijken nu voorbij. De band hint namelijk al een tijdje richting een nieuw album, dat de titel In Times New Roman zal krijgen. Die plaat zal vanaf 16 juni in z’n geheel te beluisteren zijn, dus voorlopig moeten we het met eerste voorsmaakje “Emotion Sickness” doen.

De nieuwste creatie van Queens of the Stone Age voelt in eerste instantie alvast heel erg vertrouwd aan. Met om en bij de vier en een halve minuut op de klok brengen de Amerikanen eigenlijk zelfs niets dat we nog niet van hen hadden gehoord. Dat de mannen wel nog steeds een degelijk nummer afleveren, staat echter als een paal boven water. “Emotion Sickness” hangt namelijk aan elkaar met een herkenbare gitaarriff, die zwalpt tussen gladjes, strak, chill en zwoel. Doe daar nog eens het stemgeluid van Homme bij en je hebt al snel een QOTSA-song pur sang. Wat wel opvalt, is dat er een soort surrealisme doorheen de single hangt. Zo lijkt het ritme een aantal keer te veranderen, en telkens je denkt dat het einde nadert, komt er toch nog een vervolgstuk. Een soort ontdekkingsreisje van een landschap dat je eigenlijk al kent dus, deze “Emotion Sickness”. Geen overweldigende terugkeer van Queens of the Stone Age, maar wel een fijn weerzien.

In Times New Roman verschijnt op 16 juni. Queens of the Stone Age staat op zondag 2 juli op de Main Stage van Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Spiral Drive @ Djingel Djangel: Spelen met invloeden

Om de zoveel tijd komt er een artiest op onze radar die nog quasi onbekend is, maar toch de aandacht van het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock On! Queens of the Stone Age en The Offspring naar Pukkelpop 2024!

Of er nog plaats is voor wat gitaren op Pukkelpop? Reken maar van wel! Nadat in eerste instantie vooral de popfans werden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "Hideous"

Bij de fans van onder meer Royal Blood en Queens of the Stone Age zal de muziek van Belgische supergroep Hideous ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.