Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Queens of the Stone Age – “Carnavoyeur”

© CPU – Matthias Engels

Het is nog niet zo gek lang geleden sinds Queens of the Stone Age zijn grote terugkeer vierde. De band rond de excentrieke Josh Homme komt volgende maand namelijk met een gloednieuwe plaat in de vorm van In Times New Roman…, waar we met “Emotion Sickness” meteen ook een eerste voorsmaakje uit te horen kregen. Echt knallend terug binnenkomen deden de Amerikanen echter niet, maar een blij weerzien was het wel. Het was daarom dus vooral afwachten naar hoe het nummer zich binnen het geheel zou nestelen, en bijgevolg naar hoe de rest van de plaat zou klinken. Daarom tilt Queens of the Stone Age vandaag opnieuw een tipje van de sluier met “Carnavoyeur”.

En het moet meteen gezegd dat ook deze nieuwste creatie geen vlammende knaller is, al is dat opnieuw geen probleem. De band pakt het namelijk lekker groovy aan, waardoor het moeilijk is om je lichaam niet te kronkelen rond de fuzzy riffs en de ietwat croonende stem van Homme. “Carnavoyeur” kabbelt op die manier een beetje voort, al ontpopt de gitaar zich wel geleidelijk aan tot een loeiende sirene die het geheel wat meer bombast geeft. Tegen het einde komt het geheel in een minieme stroomversnelling terecht, waardoor “Carnavoyeur” plots aanvoelt als een kleine overrompeling. De nieuwe single van Queens of the Stone Age lijkt met andere woorden een slowburner, die je hoe meer je het luistert, alsmaar dieper meesleurt.

In Times New Roman… verschijnt op 16 juni. Queens of the Stone Age staat op zondag 2 juli op de Main Stage van Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1889 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Queens of the Stone Age - In Times New Roman... (★★★★): Pijn voor gevorderen

Queens of the Stone Age heeft altijd al een duivelse charme gehad in zijn smerige woestijnrock. Op de langverwachte achtste langspeler In…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Queens of the Stone Age - “Paper Machete”

Reden tot feesten voor fans van Queens of the Stone Age. De langverwachte achtste langspeler komt binnenkort uit, met daaraan een altijd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Queens of the Stone Age - "Emotion Sickness"

Een kleine zes jaar. Zolang duurde het voor er nieuwe muziek van Queens of the Stone Age op de wereld werd losgelaten,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.