Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Divorce – “Birds”

© Meadow Florence

De loftrompet haalden we al een aantal keer boven voor de veelbelovende Britse band Divorce. Afgelopen jaar waren ze voor ons nog een van de revelaties op Left of the Dial en kozen we hen in de nasleep als een van de ‘Grote Beren van Morgen’. De teller van nieuwe muziek bleef dit jaar lange tijd op nul staan. Het viertal werkte immers in alle luwte aan nieuwe muziek en probeerde hun pakkende indiefolk nog iets meer op punt te zetten. Bovendien speelde Divorce een heleboel shows in hun thuisland en staan ze voor een redelijk drukke festivalzomer. Het moment kan dan ook haast niet beter om met een nieuwe single te komen die ze alleen nog meer op de kaart zal zetten. En of “Birds” dat zal doen.

Als jonge band is het vaak even zoeken naar je eigen geluid en identiteit als band en die lijken ze met “Birds” stilaan gevonden te hebben. Op hun nieuwe single tonen ze het vermogen om nieuwe richtingen te durven uitgaan waar hun muzikale vaardigheden het beste worden uitgespeeld. Dat betekent in dit geval iets elektrischer en energieker in vergelijking met hun eerste ep en toch voelt het nog steeds heel hard als Divorce. Dat dankt het nummer aan de samenzang van Felix Mackenzie-Barrow en Tiger Cohen-Towell. Ze laten de harmonie opnieuw spreken, maar durven ze evengoed loslaten om de zanglijnen iets meer te laten botsen. Het werkt op “Birds” in ieder geval heel goed, zeker in het leuke refrein. Laat ze maar gestaag groeien op hun eigen tempo en dan zal de wereld wel vroeg genoeg kennismaken met Divorce.

Divorce komt eind deze zomer naar Nederland voor een aantal shows: Loose Ends op 26 augustus in Utrecht, Into The Great Wide Open op 1 september in Vlieland en op het Bruis Festival op 2 september in Maastricht. Een Belgische show in dezelfde periode zal binnenkort aangekondigd worden.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2054 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Zombieland”

Jake Bugg heeft in zijn carrière verschillende muzikale uitstapjes gemaakt. Waar hij in het begin vooral bekend stond om een fijne afwisseling…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle YUMA - "Heartbeat"

Waar YUMA begon als singer-songwriterproject van Yuma Claeys, is het project inmiddels uitgegroeid tot een vierkoppige band. Vorig jaar wist de band…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OSKA - "April May July"

Maria Burger, beter bekend onder de naam OSKA, is een artieste om in het oog te houden. De Oostenrijkse singer-songwriter wist met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.