Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Smith – “VULGAR” (feat. Madonna)

© CPU – Nathan Dobbelaere

S&M staat vanaf vandaag voor Sam en Madonna. Die eerste stond recentelijk in het Sportpaleis, waar die de show afstak met enkele oude hits en er naar het einde toe een queer cabaret van maakte. ‘Sexual liberation’ leek de verhaallijn van de avond en als het over popsterren en seks gaat, dan denken we natuurlijk meteen aan Madonna. In 1992 bracht ze met Erotica een plaat uit geïnspireerd door seks, lust en zelfs de hiv-crisis. Dat in combinatie met haar Sex boek schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat en enkele jaren later zong ze dan ook ‘Oops, I didn’t know I couldn’t talk about sex’ op “Human Nature“, een nummer waarmee ze duidelijk maakte dat ze er geen spijt van had.

Vlak voor afsluiter “Unholy” bracht Sam Smith in het Sportpaleis nog een cover van Madonna’s “Human Nature”. Nu brengen de twee samen een nieuw nummer uit waarmee ze met volle overtuiging nog eens tegen de schenen schoppen van zij die vinden dat albums als Erotica of liedjes aan “Unholy” erover zijn. ‘We’re sexy and free and we feel… vulgar’ en dan dropt de beat op een zalige manier. De titel wordt wat herhaald en het dansen kan beginnen. Speel een nummer als dit in het holst van de nacht op een goed (queer) feestje en er zal gedanst worden. Tijdens het refrein doet de muziek wat denken aan iets dat uit de hand van Tsar B zou kunnen komen door een combinatie van techno en vioolachtige klanken. De tekst is niet geweldig sterk, maar “VULGAR” is wel een zeer toffe song die heel dansbaar en catchy is.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1083 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris & Sam Smith - "Desire"

Calvin Harris en Sam Smith: het is een combinatie die in het verleden al meermaals een wereldhit opleverde. Na “Promises” en “I’m…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Weeknd - "Popular" (feat. Madonna & Playboi Carti)

The Weeknd strijkt binnenkort nog eens neer in ons Belgenland en wist de afgelopen maanden zo nu en dan nog eens van…
InstagramLiveRecensies

Sam Smith @ Sportpaleis: Sex, body & soul

Met nummers als “Money on My Mind”, “I’m Not the Only One” en “Stay with Me” wist Sam Smith 2014 om te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.