Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Smith & Kim Petras – “Unholy”

Sam Smith

Wie de laatste weken door TikTok scrolde had het ongetwijfeld al gehoord: Sam Smith brengt in hun nieuwe single “Unholy” een goed gepeperd refrein waarbij de term ‘schuren’ spontaan in gedachten springt. Samen met Kim Petras, die meezingt op het nummer, voerden ze de laatste weken een stevig social media offensief om hun fans warm te maken voor de song. Na een weekje uitstel van de uitgave door het overlijden van de Britse Queen Elizabeth, konden we vandaag dan toch eindelijk het volledige nummer beluisteren dat aan dat gehypete refrein vasthangt. De verwachtingen waren dan ook torenhoog na de langgerekte tease-campagne.

En misschien waren die verwachtingen iets té hooggespannen, want buiten het catchy refrein zit er helaas weinig vlees aan “Unholy”. Na een veelbelovende, opbouwende strofe van Sam Smith, weet Kim Petras de zwoele sfeer eigenhandig weg te nemen. Zowel door de teleurstellende oppervlakkigheid van de tekst als door Kims banale stemgeluid vervalt het nummer in een puberale stemming. Gevolgd door een tweede en meteen laatste refrein is “Unholy” even snel gedaan als het begon – de song duurt amper tweeëneenhalve minuut en voelt helaas aan als een anticlimax.

Sam Smith weet met hun powerballades steeds goed te scoren. Daarom had deze uitstap naar het club-genre veel potentieel voor de artiest, maar de korte en nonchalante uitvoering laat te wensen over. “Unholy” is de tweede voorbode van Smiths nieuwe album dat binnenkort zou verschijnen. Gezien ze daarover al lieten vallen dat die vierde langspeler ‘anders’ zou zijn dan hun eerdere werk, zijn we benieuwd welke gedaanteverwisselingen we verder te horen zullen krijgen op de plaat. Het wordt in ieder geval een interessante paragraaf in het oeuvre van de Britse popster.

Sam Smith: Facebook / Instagram / Website
Kim Petras: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Smith – Gloria (★★★½): Slotakkoord van tweede adolescentie

Luister eens naar de grootste hits van de afgelopen jaren en je zal Sam Smiths stem gegarandeerd horen terugkomen. De singer-songwriter draait…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Petras - "brrr"

Het zijn glorietijden voor de Duitse popstarlet Kim Petras. Sinds ze in Los Angeles een nieuw leven startte en ambitieus aan haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Smith - "Gimme" (feat. Koffee & Jessie Reyez)

Sam Smith beleefde de afgelopen weken de droom van zowat elke artiest: een wereldwijde hit scoren waar niemand onderuit leek te kunnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.