Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Smith & Kim Petras – “Unholy”

Sam Smith

Wie de laatste weken door TikTok scrolde had het ongetwijfeld al gehoord: Sam Smith brengt in hun nieuwe single “Unholy” een goed gepeperd refrein waarbij de term ‘schuren’ spontaan in gedachten springt. Samen met Kim Petras, die meezingt op het nummer, voerden ze de laatste weken een stevig social media offensief om hun fans warm te maken voor de song. Na een weekje uitstel van de uitgave door het overlijden van de Britse Queen Elizabeth, konden we vandaag dan toch eindelijk het volledige nummer beluisteren dat aan dat gehypete refrein vasthangt. De verwachtingen waren dan ook torenhoog na de langgerekte tease-campagne.

En misschien waren die verwachtingen iets té hooggespannen, want buiten het catchy refrein zit er helaas weinig vlees aan “Unholy”. Na een veelbelovende, opbouwende strofe van Sam Smith, weet Kim Petras de zwoele sfeer eigenhandig weg te nemen. Zowel door de teleurstellende oppervlakkigheid van de tekst als door Kims banale stemgeluid vervalt het nummer in een puberale stemming. Gevolgd door een tweede en meteen laatste refrein is “Unholy” even snel gedaan als het begon – de song duurt amper tweeëneenhalve minuut en voelt helaas aan als een anticlimax.

Sam Smith weet met hun powerballades steeds goed te scoren. Daarom had deze uitstap naar het club-genre veel potentieel voor de artiest, maar de korte en nonchalante uitvoering laat te wensen over. “Unholy” is de tweede voorbode van Smiths nieuwe album dat binnenkort zou verschijnen. Gezien ze daarover al lieten vallen dat die vierde langspeler ‘anders’ zou zijn dan hun eerdere werk, zijn we benieuwd welke gedaanteverwisselingen we verder te horen zullen krijgen op de plaat. Het wordt in ieder geval een interessante paragraaf in het oeuvre van de Britse popster.

Sam Smith: Facebook / Instagram / Website
Kim Petras: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris & Sam Smith - "Desire"

Calvin Harris en Sam Smith: het is een combinatie die in het verleden al meermaals een wereldhit opleverde. Na “Promises” en “I’m…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kim Petras - Feed The Beast (★★½): Van popbeest naar poeslief

Kim Petras was voor velen een lange tijd een goed bewaard popgeheim, maar haar internationale doorbraak dankzij haar gigantische hit “Unholy” met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Smith - "VULGAR" (feat. Madonna)

S&M staat vanaf vandaag voor Sam en Madonna. Die eerste stond recentelijk in het Sportpaleis, waar die de show afstak met enkele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.