Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Martha Skye Murphy – “Dogs”

De naam Martha Skye Murphy laat wellicht slechts één enkel belletje rinkelen. Sinds 2018 schippert ze met enkele singels en eps rond de Britse eilanden, maar haar tip aan de pers kwam toch vooral door haar illustere bijdrage aan “Narrator” van de artpunkband Squid. Daar bewees ze zowel van zwoel gefluister als van roerende operastemmen kaas gegeten te hebben. In haar eigen werk combineert ze haar beheerste treurzangen met rococo instrumentaties. Kort door de bocht klinkt ze als Billie Eilish die Lingua Ignota covert, maar dan beter.

Voor de rest blijft Murphy eerder incognito. Misschien wacht ze bewust met uit de schaduw treden of misschien is geheimnis haar hele opzet. Het mysterieuze imago past in elk geval bij haar etherische muziek. “Dogs” is de eerste eigen release sinds het solide Concrete uit 2021. Er is bijzonder weinig geweten over het nummer, behalve dat de video geregisseerd is door ene Billy Howard Price. En eigenlijk zijn er niet één, niet twee, maar drie versies. De begeleiding bestaat uit breekbare pianoakkoorden en occasionele engelenkreten. Gaandeweg wordt de track dissonanter en dat heeft een ontnuchterend effect. Meer heeft Murphy niet nodig om ons zes minuten lang te verknochten. Het vergt veel lef om een quasi ambient project als artpop te verkopen, waarbij om ieder hoek het gevaar loert dat het vervelt tot een potsierlijke klucht. Echter lijkt Martha Skye Murphy steeds meer in staat om het kaf van het koren te scheiden.

Website / Instagram / Twitter / Bandcamp

161 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Squid - "Narrator" (feat. Martha Skye Murphy)

Eindelijk! Op 7 mei verschijnt het debuutalbum van de postpunkers van Squid. Samen met Dan Carey, die ook platen van black midi…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 15 – 21 februari

De filmpjes die volgden na Valentijn waren heel verschillend. Hieruit kunnen we alleen maar besluiten dat de ene artiest een betere Valentijn heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.