Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fiddlehead – “Sullenboy”

© Deanie Chen

Na het fantastische Between the Richness uit 2021 wekt Fiddlehead met nieuw werk meteen belangstelling op. Op het derde album Death Is Nothing to Us is het nog wachten tot 18 augustus, maar de posthardcoreband licht al een tipje van de sluier op met de eerste single “Sullenboy”.

“Sullenboy” heeft alle kenmerkende elementen van een Fiddleheadnummer, maar is iets hoekiger dan het meeste op Between the Richness. Er is het frisse gitaarwerk waarmee Alex Henery bij Basement zijn strepen al verdiende, gecontrasteerd met Pat Flynns stem die hij eerder bij Have Heart schor heeft geroepen. In “Sullenboy” zingt en schreeuwt Flynn over de tegenstellingen tussen rouw en depressie enerzijds en jeugd en levensvreugde anderzijds. Daarmee gaat hij voort op de thema’s van de eerste twee albums, met dezelfde onverbloemde emotie.

Het nummer vertolkt de angst om vast te zitten in een patroon waarin telkens dezelfde fouten worden gemaakt. Het refrein speelt daar slim op in door de herhalende tekst en het terugkerende gitaarriedeltje. “Sullenboy” komt vervolgens op volle kracht wanneer Flynn zingt over de bewuste keuze om zich op te trekken aan de levenslust van de jongste generatie. Dat idee wordt benadrukt door de videoclip die de kleine, tedere momenten tussen samen opgroeiende kinderen vastlegt, geregisseerd door Henery (die met zijn camera ook tourt met Turnstile, klein wereldje).

De oproep tot zorgzaamheid lijkt bijna het motto van moderne (post)hardcore, zoals ook opviel bij het Turnstileoptreden van afgelopen maandag, 5 juni. De klassieke rockopbouw aan de start en de eerder directe stijl doen “Sullenboy” minder blijven hangen dan melodieuze oorwurmen zoals “The Years” en “Million Times” op het vorige album. Toch nestelt ook deze single zich na een paar luisterbeurten in het hoofd. Gecombineerd met de herkenbare thematiek geeft deze eerste single de indruk dat Fiddlehead met Death Is Nothing to Us op eenzelfde elan zal doorgaan.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KEN Mode - "These Wires"

Nee, KEN Mode is geen uitsmijter uit de Barbie-film, maar een snoeiharde noiseband uit Canada. De bandnaam verwijst naar ‘Kill everyone now…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fiddlehead - Death Is Nothing To Us (★★★½): Elk einde is een nieuw begin

Noem Fiddlehead gerust een supergroep. De band, met als middelpunt de vocalen van Pat Flynn, voormalig lid van Have Heart – een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.