Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ben Howard – “Life in the Time”

© CPU – Joost Van Hoey

De zomer is in aantocht en het aantal nieuwe singles stijgt nu even hard als onze temperaturen. Pin 16 juni alvast in je agenda, want dan brengt Ben Howard zijn nieuwe album Is It? uit. Hiermee brengt de zanger onder andere een bezoekje aan Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Na zijn twee vorige singles, die zich meer in zomerse sferen bevonden, is zijn nieuwe release “Life in the Time” met een meer nostalgisch gevoel ook alvast een schot in de roos.

Timide maar significante gitaren en drums spelen de hoofdrol in de singer-songwriters nieuwe single. Ze treden amper op de voorgrond, maar zijn toch de fundering van het hele nummer. De melancholie die de titel “Life in the Time” uitstraalt, komt terug in Howards stem en in teksten als ‘How was I to know?’ en ‘You and I are supposed to know each other better’. De ouderwetse fadeout op het einde van het nummer symboliseert perfect de weemoed en het bijhorende concept van tijd. Een misschien ietwat repetitief nummer, maar we zetten hem toch op repeat.

Je kan Ben Howard op 19 en 20 juni in Nederland in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam spotten, waarna hij op 21 juni naar Phil te Haarlem trekt, en op 2 juli naar Down The Rabbit Hole. In ons landje kan je hem op 30 juni op Rock Werchter bezichtigen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

23 posts

About author
Indie-addict
Articles
Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
AlbumsRecensies

JOHAN - The Great Vacation (★★★★): Na elke draaibeurt beter

Bij de platenmaatschappij van de Nederlandse band JOHAN werd diep gezucht als we vroegen naar de voortgang van een nieuw album. Daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.