Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amelie Lens – “Feel It”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vaak wordt Charlotte de Witte omschreven als de technokoningin van België, maar op de troon ernaast mag Amelie Lens ongegeneerd toch ook een plek innemen. Haar professionele loopbaan startte ze als model bij onder andere Levi’s, maar uiteindelijk blijkt muziek toch hetgene te zijn waarin ze het meest excelleert. Met haar eigen label en partyconcept EXHALE trekt de dj en producer tegenwoordig heel Europa rond en passeerde ze al een aantal keer – waaronder dit voorjaar nog – in de Antwerpse Waagnatie. Enkele dagen geleden vierde ze haar verjaardag op Ibiza, en nu is het voor de tweede keer feest.

Waarom vraag je? Met “Feel It” voegt de Belgische producer een overtuigend stukje muziek toe aan haar collectie. De persoonlijke track, dat al van januari een plekje in haar setlist opeiste, moet weerspiegelen hoe Lens zich voelt bij haar muziek en wat ze ermee bedoelt. ‘Can you feel the bass / Surrender to the beat / Dance with me’ zijn de eenvoudige maar oprechte lijnen die de stevige drops – wat had je verwacht – inleiden. Ook aan de critici die techno vaak afschilderen als wat simpele dreunen is er gedacht, want de producer steekt achter haar kicks een dreigende, sterk aanwezige baslijn en laat een fijn, melodisch briesje over de haastige beat heen waaien. We moeten toegeven: ‘We feel the bass’, en we kunnen niet wachten om op de festivals onze broek te voelen trillen wanneer “Feel It” voorbijkomt.

Wie de pompende beats van Amelie Lens eens wil ervaren, kan deze zomer afzakken naar Awakenings (9 juli), Tomorrowland (21 juli en 30 juli) en Pukkelpop (18 augustus).

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Summit & Sub Focus - "Go Back" (feat. Julia Church)

Wie al van John Summit gehoord heeft, denkt vermoedelijk aan de producer achter “Where You Are“. Ook wij deelden die gedachte aanvankelijk,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mall Grab – “Long Story Short” (feat. Flansie & Sunnysoposted)

In de hedendaagse house- en technowereld is producer Mall Grab een fraaie carrière aan het opbouwen. Met schijven zoals “Liverpool Street In…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TRYM & Sofiane Pamart - "Shadow of Tears"

De jaren die TRYM al actief bezig is met het maken van muziek kunnen we niet meer op een hand tellen. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.