Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party – “High Life”

© CPU – Peter Verstraeten

Hoe zou het gaan met Bloc Party? Het is een vraag die we ons van tijd tot tijd eens stellen, en helaas door de jaren heen niet altijd een al te bevredigend antwoord wist op te leveren. Vorig jaar was het antwoord nog gewoon ‘degelijk’. Met Alpha Games brachten de Britten hun eerste langspeler in zes jaar op de markt, en leek er even een frisse wind door de groep rond Kele Okereke te waaien. Een ietwat lauwe ontvangst in de hitlijsten en wisselvallige optredens maakten echter duidelijk dat de hoogtes van een “Helicopter” ver in het verleden van de band lagen. Hoe gaat het in 2023 dus met Bloc Party? Het antwoord op die vraag lijkt ietwat complexer.

De groep is nog steeds op tournee met Alpha Games, maar doet dat momenteel in het Verenigd Koninkrijk vooral als support act voor Paramore. Ondertussen heeft Kele Okereke met The Flames Pt.2 net een nieuwe soloplaat op de wereld losgelaten, maar belooft hij de fans dat Bloc Party wel degelijk aan een nieuw album werkt. Nu haalt de band ook een gloednieuwe single uit de blokkendoos, dat met een speels sfeertje vooral op de komende zomer lijkt te mikken.

“High Life” is van bij de eerste noten herkenbare Bloc Party, maar dan wel in een iets frivolere bui. Het gitaarlijntje is springerig, zoals we gewoon zijn van gitarist Russel Lissack, maar het is de zomerse percussie van Louise Bartle die het meest in het oor springt. Ook Okereke’s zang snijdt meteen een plezierige toon aan, wat alle eendjes op een rijtje zet voor een speelse single. Het refrein heeft evenveel om het lijf als de gasten van een zomerse beach bar, maar het is aanstekelijk genoeg om te blijven hangen. Ook het brugje van het nummer heeft een fijne toets door de achtergrondzang van Bartle die de parlando van Okereke netjes complimenteert. Grote potten gaan ze met dit kleine nummer misschien niet breken, maar het zomerse sfeertje en de speelsheid van het nummer laten een goed gevoel achter. Het lijkt behoorlijk goed te gaan met Bloc Party dus.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party & KennyHoopla - "Keep It Rolling"

Fans zullen het misschien niet graag toegeven, maar de absolute hoogdagen van Bloc Party liggen toch echt wel een dik decennium achter…
InstagramLiveRecensies

Bloc Party @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Inwisselbaar

Iedere keer als Bloc Party langskomt in ons land, kan je nooit echt weten wat te verwachten. De ene keer is het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bloc Party - Alpha Games (★★★½): Een mix van frustratie en speelsheid

Wie had in 2005 Silent Alarm niet op repeat staan? Wij ieder geval wel. Vandaag de dag dreunt het debuutalbum van Bloc…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.