Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mura Masa – “Drugs”

© CPU – Joost Van Hoey

Mura Masa ken je waarschijnlijk als de man achter hits als “What If I Go”, “Firefly” en “Love$ick”. De Britse dj en producer is nog steeds maar 27 jaar, maar het lijkt wel of hij al eeuwen meedraait. Een kleine tien jaar geleden brak hij namelijk al door op SoundCloud met het nummer “Lotus Eater”, dat direct een hoeksteen vormde voor zijn herkenbare sound. Ondertussen verschenen er al drie albums, waarvan het meest recente demon time, vorig jaar nog uitkwam. Zijn bekendste lied vorig jaar was echter “Boy’s A Liar“, daarmee scoorde hij een hit samen met zangeres PinkPantheress. Mura Masa zit duidelijk niet graag stil, want begin april schotelde hij ons alweer een nieuwe single voor in de vorm van “Whenever I Want“. Het nummer deed ons direct terugdenken aan de vroege hoogdagen van de Brit.

Het ziet er naar uit dat we waarschijnlijk dit jaar dus alweer een nieuw album mogen verwachten, want vandaag kregen we een tweede single te horen. Op “Drugs” probeert Mura Masa die gekozen lijn duidelijk verder te trekken. Het nummer begint direct met een catchy refrein dat werd ingezongen door een zangeres die ons een beetje aan Charli XCX doet denken. Het gaat hier om de Peruviaanse zangeres Daniela Lalita die ons toch wel weet te boeien met haar opvallende (doch duidelijk bewerkte) stem. Daarnaast krijgen we ook nog een frisse beat die jammer genoeg naar het einde toch een beetje repetitief wordt. Het lied mist ook echte strofes, die voor voldoende afwisseling hadden kunnen zorgen. Na twee minuten blijft het nog een minuut voortkabbelen om naar het einde toe toch eens voorzichtig te ontploffen. Inderdaad voorzichtig, want een echte harde drop moet je hier niet verwachten. Desondanks brengt Mura Masa ons hier een leuk zomers nummer zonder meer.

Wie Mura Masa deze zomer aan het werk wil zien, kan daarvoor terecht op Rock Herk. Daar is hij op vrijdag 14 juli een van de headliners.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Disclosure - Alchemy (★★★): Dansen zonder franjes

De gebroeders Lawrence, Guy en Howard, oftewel gewoon Disclosure. Al meer dan tien jaar zijn de twee echte vedetten van de Britse…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2023 (Festivaldag 2): Riffs, radio en regen

Na een meer dan degelijke eerste dag, kon Rock Herk eigenlijk niet meer stuk. Dag twee sprak op papier iets meer tot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.