Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jason Isbell & the 400 Unit – “Save The World”

© Danny Clinch

De fans van Jason Isbell hoeven maar een weekje meer te wachten tot hij samen met the 400 Unit zijn nieuwste album Weathervanes uitbrengt. De plaat is de opvolger van Reunions, dat in 2020 verscheen. De eerder verschenen singles “Death Wish” en “Middle Of The Morning” doen alvast het beste vermoeden voor Weathervanes, dat een volwassen album met sterke teksten belooft te worden.

Ook de nieuwe single “Save the World” bewijst dat. De dromerige, catchy gitaren verpakken een – zoals de titel al deed vermoeden – ernstige tekst. Zo heeft Isbell het onder meer over de schietpartij die een jaar geleden in de lagere school van Uvalde plaatsvond, waarbij negentien tieners en twee leerkrachten het leven lieten en hij vraagt zich af hoe het in godsnaam verder moet met de wereld. Het lijkt een kreet om hulp en een oproep tot verandering waarbij de wanhoop, ondanks de aanstekelijke gitaren en de verzorgde vocalen, heel goed voelbaar is. “Save The World” is een fantastische single met een niet mis te verstane boodschap.

Weathervanes verschijnt op 9 juni.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

336 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jason Isbell & the 400 Unit - Weathervanes (★★★★): Pure onversneden Americana van het bovenste schap

Eind vorig jaar hield Jason Isbell en zijn 400 Unit nog halt in De Roma. Diegene die aanwezig waren, mochten zich gelukkig…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.