Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dorian Electra – “Sodom & Gomorrah”

© CPU – Leni Sonck

Dorian Electra trapt pride month af met een nieuwe single en dat zien we graag gebeuren. De Amerikaanse, genderfluïde muzikant bracht reeds twee albums uit en is intussen uitgegroeid tot een van de grotere namen in de hyperpopwereld. Die werkte al samen met artiesten als Charli XCX, Rebecca Black, Sega Bodega en zelfs Village People, en maakte die al remixen met 100 gecs en voor Lady Gaga. Een indrukwekkende lijst van artiesten dus en hetzelfde kan gezegd worden over Electra’s meest recente single “Freak Mode”. We omschreven de single met termen als excentriek en bloedstollend, maar eerlijk gezegd verwachten we ook niets anders van Dorian Electra.

Wie de Tenach, Bijbel of Koran al heeft doorgenomen herinnert zich mogelijk de steden Sodom en Gomorrah, die bekend stonden om hun slechtheid. De Joodse artiest liet er zich door inspireren en verwijst met Sodom niet alleen naar de stad: ‘Givе my ass a lobotomy / That’s sodomy, diggin’ deep, archaeology’. Wie had gedacht dat archeologie zo leuk kon zijn? Reken daarbij nog eens een eigenzinnige productie, die vooral naar het einde toe onder onze huid kruipt, en dan heb je terug een nieuwe, coole single van Dorian Electra die ons doet uitkijken naar meer.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1225 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 3): Stem kwijt

De laatste dag van Best Kept Secret bood zich aan als een zonnige dag en dat was al snel genieten geblazen. De…
InstagramLiveRecensies

Dorian Electra @ Ancienne Belgique (AB Box): Toeters en bellen

De naam excentriek. De visuals vlijmscherp. De muziek onvoorspelbaar. Op een betere manier kunnen we de Amerikaanse popclown Dorian Electra niet beschrijven…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.