Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CMAT – “Have Fun!”

© Sarah Doyle

Als we kijken naar de vijver met veelbelovende muzikale talenten, dan zien we dat CMAT al enige tijd aan wal probeert te kruipen. De jonge, Ierse zangeres mixt country met pop en folk; een combinatie waarmee ze al een eerste album wist te vullen en daarmee meteen ook de wereld rond te trekken. Mooie plekjes op de affiches van Primavera Sound en binnenkort ook Rock Werchter, maar ook een functie als het voorprogramma van The Teskey Brothers tonen dat het Ciara Mary-Alice Thompson voor de wind gaat. En nu het heet is, moet het ijzer gesmeed worden, want met “Have Fun!” lost CMAT nog maar eens een nieuw singletje, tevens deel van Crazymad, For Me.

De titel van dat nummer verraadt meteen ook al hoe het geheel klinkt. “Have Fun!” is namelijk zo’n song waarbij niets moet en alles mag. Het geheel hangt aan elkaar met een poppy beat en een vrolijke pianoriedel, waarbij die laatste meteen ook voor een countrysfeertje zorgt. CMAT zelf giet daar met haar kleurrijke stemgeluid nog een zomers sausje overheen, waardoor je zonder je het goed en wel beseft al begint mee te bewegen op de ietwat zwoele single. “Have Fun!” is met andere woorden een fijn, voortkabbelend nummer, waarmee de Ierse een toffe soundtrack vormt voor de aankomende zomer.

Op vrijdag 30 juni kleurt CMAT The Slope op Rock WerchterCrazymad, For Me verschijnt op 13 oktober.

Facebook / Instagram / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1970 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2024 maakt longlist bekend

In december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die terugblikken op het afgelopen muziekjaar, maar december is ook de maand waarin…
AlbumsRecensies

CMAT - Crazymad, For Me (★★★★): Een wervelende tijdreis

Met verbeten humor en gezegend met een kanjer van een stem vol soul, wist CMAT in 2022 met If My Wife New…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CMAT - "Stay For Something"

Het ludiek houden en toch ook een zekere ernst in je muziek steken. CMAT heeft met de loop der jaren de perfecte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.