Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 – “$wing”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De rockers van FEVER 333 hebben er enkele bewogen jaren opzitten. Het project van Jason Butler, de ex-zanger van Letlive., ging namelijk als een sneltrein de wereld rond. Dit door hun enorm catchy nummers en een niet kapot te krijgen livereputatie. Door dit succes was het extra hard schrikken voor de fans wanneer gitarist Stephen Harrison en drummer Aric Improta hun vertrek aankondigden. Ondanks twee derde van zijn band ermee ophield, besloot zanger Jason door te gaan met FEVER 333. Een groot halfjaar later wisten we eindelijk wie de nieuwe bandleden zijn geworden: drummer Thomas Pridgen (The Mars Volta, Thundercat), bassiste April Kae (influencer) en gitarist Brandon Davis.

Lang hebben we niet moeten wachten op werk van dit gloednieuwe viertal, want met “$wing” is de kop eraf. Net zoals vroeger is er een dikke laag maatschappijkritiek aanwezig in het nummer. Ditmaal is de boodschap dat we zelf de touwtjes in handen kunnen nemen en nodig zijn om het systeem draaiende te houden. Dit wordt in een energetisch rocksausje verwerkt met hier en daar een harde uithaal. Ook de aanstekelijke ritmes zijn opnieuw van de partij en komen vooral tot leven in het simpel, maar catchy refrein. Hierdoor zal “$wing” zeker scoren tijdens het festivalseizoen.

Wie FEVER 333 live aan het werk wil zien, hoeft niet lang meer te wachten. Op vrijdag 16 juni staat het viertal op Graspop te Dessel en op vrijdag 23 juni op Jera On Air te Ysselsteyn.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

50 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Wreckage”

Pearl Jam reikt over generaties heen en denkt nog niet aan stoppen. Eddie Vedder gaat dan misschien niet meer in de stellingen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Mysterines – “Sink Ya Teeth”

Aan de overkant van de Noordzee krioelt het van succesvolle bands; het talent ligt er voor het oprapen. Eén van de muzikale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.