Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portugal. The Man – “Summer of Luv” (feat. Unknown Mortal Orchestra)

© CPU – Ymke Dirikx

Twee indiepoprockbands uit andere kanten van de wereld die samenwerken. Het is nooit duidelijk wat daaruit zal vloeien, maar Portugal. The Man en Unknown Mortal Orchestra waagden zich aan deze samenwerking. Het Amerikaanse Portugal. The Man is zich aan het klaarstomen om hun nieuwe album Chris Black Changes My Life uit te brengen. Deze is vernoemd naar hun overleden vriend Chris Black en zal naar eigen zeggen hun meest persoonlijke plaat zijn. Twee maand geleden dan weer, bracht het Nieuw Zeelandse Unknown Mortal Orchestra zijn vijfde langspeler V uit. Beide bands zijn zich met andere woorden aan het klaarmaken om de zomer in te gaan en met “Summer of Luv” doen ze dat letterlijk en figuurlijk.

Waar we bij “Dummy” in de refreinen letterlijk uitgenodigd werden op de dansvloer op het ietwat atypische dansnummer en op “Thunderdome [W.T.A]” reggae-invloeden ons lieten bewegen, gaat Portugal. The Man voor een nog warmere sound op “Summer of Luv”. Je mag de titel van de nieuwe single dan ook letterlijk nemen, want heel het lied is een en al zomergevoel. De vocals in de strofes krijgen een distorted sound om dan in de refreinen de helderheid op te zoeken. Samen met een aangenaam gitaarlijntje en scherpe, maar zomerse saxofoon worden we volledig ondergedompeld in het zomerse bad dat Portugal. The Man en Unknown Mortal Orchestra voor ons hebben laten vollopen. Een geslaagde samenwerking, die ons volop laat uitkijken naar een zomer vol liefde.

Chris Black Changes My Life, de negende langspeler van Portugal. The Man komt uit op 23 juni, voor tourdata doorheen de Benelux is het nog even wachten. Unknown Mortal Orchestra daarentegen mogen we verwachten op zondag 28 mei op CORE Festival en vrijdag 9 juni op Best Kept Secret.

Portugal. The Man: Facebook / Instagram / Website
Unknown Mortal Orchestra: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

60 posts

About author
Frauke Again..
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 2): Hoog- en laagspanning

De tweede dag van CORE Festival begon nog warmer dan de dag ervoor. Opnieuw werden we getrakteerd op een divers programma met…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Unknown Mortal Orchestra - V (★★★): Dubbelalbum onder de palmbomen

Vijf jaar is het geleden dat het Nieuw-Zeelandse Unknown Mortal Orchestra nog eens een album naar buiten bracht. Als we het recente…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portugal. The Man - "Dummy"

Met “Feel It Still” scoorde Portugal. The Man een van de grootste indiehits van het voorbije decennium en dat is zowel een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.