Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MICH – “Souvenir”

© Harry Brieffies

Toen we de heren van de Amsterdamse postpunkband MICH eind vorig jaar spraken om te praten over hun nieuwste album Nuts, vertelde zanger/bassist Bastiaan Bosma ons dat ze al druk bezig waren met een nieuw album. Meer zelfs, het was al bijna af. Vandaag krijgen we daar weer een voorproefje van wat we mogen verwachten op die nieuwe langspeler. Waar op Nuts nog nummers van drie minuten stonden, zei hij het op het nieuwe album weer lekker kort te willen houden en dat is te horen op “Souvenir”.

“Souvenier” klokt bijgevolg net over de twee minuten af. Het bevat nog steeds alles om aan een MICH-nummer te voldoen, zoals de herkenbare gitaarloopjes en de zachte zang van zangeres Sofie Winterson. Daartegenover staat dat in dit nummer de intro is gesneuveld en de outro de kaasschaaf van Bosma zowaar heeft doorstaan. Net als de jaren tachtig nostalgie die ook dit nummer weer uitstraalt.

Vanaf volgende week gaat MICH weer op tournee door Nederland. Zo zijn de heren onder andere op zondag 11 juni te zien op Best Kept Secret en donderdag 31 augustus op Into The Great Wide Open.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MICH - "Burning Arms"

Zangeres Sofie Winterson, van de Amsterdamse postpunk band MICH, had het ons al verteld toen wij haar aan het begin van de…
FeaturesInterviews

Interview Sofie Winterson: 'Je krijgt heel veel ongevraagd advies, daar zit mijn inspiratie in'

Het begin van de nieuwe zomertour van MICH begon met een kleine, technische hapering. Net op het moment dat de band klaarstond…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.