Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood – “Mountains at Midnight”

©CPU – Chris Stessens

Het debuutalbum van Royal Blood was meteen een schot in de roos, al is het ook wel een vervloekt geschenk om zo’n debuut even sterk te moeten opvolgen. Dat was dan ook te merken bij de release van How Did We Get So Dark?. Het album bevat enkele grote hits zoals “Lights Out” en “I Only Lie When I Love You“, maar kon ons toch niet volledig overtuigen. Met Typhoons heeft het Britse duo zich in 2021 heruitgevonden: ze behielden de zware (bas)gitaarriffs, maar voegden er elektronica en achtergrondzangeressen aan toe. Het werd goed ontvangen door de fans en bracht ook hun grootste tour dusver met zich mee. Vandaag kondigden ze hun nieuwe langspeler Back To The Water Below aan. Daarop moeten we nog wachten tot 8 september, maar we krijgen wel al de nieuwe “Mountains At Midnight” te horen.

Royal Blood is terug van weggeweest en ze vliegen er dan ook meteen weer stevig in op “Mountains At Midnight” en de scheurende (bas)gitaren schudden ons meteen wakker. De elektronische elementen van het vorige album zijn niet meer aanwezig en we horen weer de band zoals ze waren: een stevige bas van Mike Kerr en een strakke drum van Ben Thatcher. Veel variatie zit er niet in het nummer, maar we krijgen ook niet het gevoel dat dat nodig is. Tijdens de bridge wordt heel even de drum weggelaten en zingt Kerr heel wat zachter voor het nummer nog eenmaal volledig ontploft in het laatste refrein. “Mountains At Midnight” verveelt ons met zijn typische Royal Blood-rock op geen enkel moment en doet ons alvast uitkijken naar wat de mannen nog meer te bieden hebben op hun nieuwe album.

Back To The Water Below, het vierde album van Royal Blood, verschijnt op 8 september.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop (Festivaldag 2): Muziek drijft temperatuur naar ongeziene hoogtes

Een nieuwe dag brak aan in Landgraaf. De nacht was voor velen onrustig geweest door de hitte. Vandaag beloofde niet veel beter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons - "Ready For Something"

Een dikke twee maanden geleden schoot The Amazons voor het eerst sinds 2019 weer deftig uit de startblokken, en haalde alles uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.