Muzieknieuwtjes

VI.BE lanceert derde editie van talentenwedstrijd Sound Track

De tweede editie liep nog maar net op z’n einde en daar is de derde al: twee dagen nadat de laureaten van de afgelopen jaargang een punt zetten achter hun Sound Track-avontuur in een volle AB Club, kondigen VI.BE en de livesector vandaag een nieuwe editie van hun talentenwedstrijd aan. Per regio zoeken de partners een nieuwe generatie ambitieuze artiesten, die begeleid zullen worden in de uitbouw van hun loopbaan. In het verleden gebeurde dat al bij muzikanten als Meskerem Mees, BLUAI en Meltheads, wiens carrière een boost kreeg door het parcours.

Voor deze editie wist VI.BE, het steunpunt voor artiesten en de muzieksector, weer heel wat partners achter zich te scharen. Onder meer AB, Trix, Democrazy en AFF, de organisatie achter Absolutely Free Festival, gaan mee op zoek naar nieuw talent. De jury’s kiezen, samen met acht ambassadeurs (waaronder ex-laureaat Meskerem Mees, Brent Vanneste en Bryan Mg), 136 artiesten die hun kunnen mogen tonen tijdens een van de 22 voorrondes in oktober in muziekclubs en jeugdhuizen over heel Vlaanderen en Brussel. Door genres hoef je je niet te laten beperken, want alles is welkom, zolang het maar live is.

Uiteindelijk komen uit elke regionale finale drie laureaten uit de bus, waardoor er finaal achttien winnaars zijn. Zij krijgen een ruim jaar persoonlijke begeleiding en advies, nationale en internationale speelkansen, coaching en studio-opnames. Afgelopen zaterdag rondden onder andere ADJA, Ão en Bobbi Lu hun Sound Track-avontuur af in de Club van AB, en wie weet sta jij binnen een jaar wel op de planken van de Brusselse concertzaal.

De inschrijvingen voor Sound Track starten vandaag op het VI.BE platform en lopen nog tot en met 28 mei. Meer info vind je op www.sound-track.be.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Christian Club - "Ignorance" (feat. Mattias De Craene)

Elk jaar trekt op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart de Heilig Bloedprocessie door de historische binnenstad van Brugge. De eveneens uit Brugge afkomstige band, met minstens…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Barno Koevoet & The Duijmschpijkers - "FAT SCUM"

Het water in Brugge is naast zeer troebel, ook uiterst vruchtbaar. De zelfverklaarde ADHD-rockers van Barno Koevoet & The Duijmschpijkers wonnen een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.