Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Militarie Gun – “Will Logic”

Militarie Gun is één van de gloeiend hete bands die het hardcorelandschap inpalmen de laatste tijd. Met hun aanstaande album Life Under The Gun hebben ze ervoor gekozen om de nummers één voor één uit te brengen, in dezelfde volgorde als op de plaat. Na het uitbrengen van de eerste twee singles, “Do It Faster” en “Very High”, die beiden behoren tot de beste hardcore-geïnspireerde poprocknummers van het jaar, presenteren ze nu hun derde single genaamd “Will Logic”.

“Will Logic” is wederom een prachtig voorbeeld van het kenmerkende geluid van de band. Zanger Ian Shelton brengt zijn kenmerkende schreeuwend-zingende stijl ten gehore over de gewelddadig catchy gitaarpartijen en een ritmesectie die hard genoeg is om je schedel te doen barsten. Met een combinatie van stille en luide elementen is “Will Logic” een anthem dat je meeneemt op een emotionele trip. De zacht gezongen coupletten over de snijdende postpunk gitaren bouwen op naar een explosieve, melodieus hardcore refrein dat niet zou misstaan op een album van Title Fight.

Naast de release van hun nieuwe single heeft Militarie Gun ook interessante informatie onthuld over hun aankomende Europese tournee. Op maandag 26 juni komen ze langs in Kavka te Antwerpen, waar ze het podium zullen delen met Soul Glo. Een paar dagen later, op donderdag 29 juni, staan ze dan weer op The Slope van Rock Werchter. Een dikke week later keren ze alweer terug naar ons land en dat op zondag 9 juli voor Ieper Hardcore Fest.

Life Under The Gun verschijnt op 23 juni.

Instagram / Twitter / Facebook 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2023 die je niet mocht missen

We hebben je de afgelopen weken al overspoeld met lijstjes vol steengoede albums, en toch zijn er sommige platen die nog wat…
LiveRecensies

Militarie Gun @ Botanique (Grand Salon): Het venijn zit in de staart

Voor de vijfde keer dit jaar stond Militarie Gun op een Belgisch podium. Ze maakten hun debuut in ons land in mei…
Features

Ontdek het najaar in Muziekclub De Zwerver.

Er staat komende maanden heel wat moois op de muzikale planning in Muziekclub De Zwerver in Leffinge. Zo komt op 26 oktober…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.