Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Militarie Gun – “Very High”

© Daniel Tompete

Groot nieuws vandaag vanuit het kamp van de hardcoreband Militarie Gun. De Amerikaanse groep zag slechts een kleine drie jaar geleden het levenslicht, maar hun carrière schiet als een raket uit de startblokken. Met Life Under The Gun kondigen zij hun debuutplaat aan, die uitgebracht zal worden op het befaamde label Loma Vista Recordings en worden hiermee labelgenoten van onder andere Rise Against, Denzel Curry en Korn. Voor wie nog niet bekend zou zijn met dit nieuwe fenomeen uit de hardcorewereld, kunnen we Militarie Gun het best omschrijven als krachtige melodische hardcore met veel punk-invloeden. Met 23 juni als releasedatum wordt het geduld van de fans wel nog even op de proef gesteld. Gelukkig zalven de Amerikanen door een nieuwe single de ether in te sturen. Nadat er met “Do It Faster” al een eerste voorproefje werd gegeven, lossen ze nu met “Very High” een tweede single van hun debuutalbum.

Naar onze mening is het hun meest toegankelijk nummer tot nog toe. De punkachtige energie die de songs van Militarie Gun typeert, zit er nog steeds in, maar anders is dat er een focus wordt gelegd op een goed in het oor liggend refrein. Tevens komt de zang een pak minder hard binnen dan we van hen gewoon zijn, gezien de stem van Ian Shelton een stuk cleaner en minder zwaar klinkt. Tekstueel gaat deze aardige single dan weer over het verlangen om te ontsnappen aan de dagdagelijkse sleur, wat het toch wel een diepe betekenis geeft. Maar door de cleanere gitaren brengt het geheel een aangename sfeer binnen, die ons daar ook daadwerkelijk bij helpt. Het enige nadeel is dat het nummer in ware punktraditie nog geen twee minuten duurt en we dus volop gebruik moeten maken van de repeatknop.

“Very High” is alvast een veelbelovende single voor het debuutalbum Life Under The Gun dat 23 juni het levenslicht zal zien. Wie ze de komende maanden aan het werk wil zien, kan terecht op 15 mei in de Ancienne Belgique. Op 9 juli staan ze eveneens op het festival Ieperfest, waar ze vergezeld worden door onder andere High Vis, No Pressure en de hardcorelegendes van Cro-Mags.

Instagram / Twitter / Facebook 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Cymande @ Ancienne Belgique (AB): Muziek is dé boodschap

Na ruim een halve eeuw krijgt Cymande eindelijk de waardering en erkenning die ze eigenlijk al van meet af aan hadden verdiend….
InstagramLiveRecensies

Kid Kapichi @ Ancienne Belgique (AB Club): Rauw & ongestoord

‘Music scene is crazy, bands start up each and every day’; zong Pavement op “Cut Your Hair”. De visionair Stephen Malkmus had…
InstagramLiveRecensies

Declan McKenna @ Ancienne Belgique (AB): Mist in de bergen

De vonken die Declan McKenna al jaren op zijn thuisland loslaat, lijken maar niet te willen overslaan op het Europese vasteland. Dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.