Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ichiko Aoba – “Space Orphans”

Kodai Kobayashi

We kennen Ichiko Aoba voornamelijk van haar passages in de Botanique en onlangs nog in de AB voor het BRDCST festival. Met enkel een klassieke gitaar en haar zalvende stem weet de Japanse folkzangeres Ichiko Aoba muziekliefhebbers wereldwijd keer op keer te begeesteren. Voor haar recentste album Windswept Adan trok ze echter alle registers open en vervoegden piano, strijkers, melodische percussie, fluitende vogels en rustige golven haar engelengezang. Sindsdien blijkt de wereld aan haar voeten te liggen en treedt ze regelmatig in alle hoeken van de wereld op. Twee livealbums waren de kers op de taart voor het Windswept Adan-tijdperk, maar nu lijkt Aoba stilaan de zee de rug toe te keren en naar het volgend hoofdstuk te kijken met “Space Orphans”.

Aoba bracht “Space Orphans” vorig jaar al uit als demo ter voordele van de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De nieuwe versie behoudt de bescheiden, akoestische gitaarakkoorden van de demo, maar maakt plaats voor een arrangement van zwevende strijkers en organische percussie die meer gewicht geven aan het nummer. De single blijft wat hangen in de lucht en stijgt nooit echt helemaal op, maar wij zweven maar al te graag mee op de klanken die Ichiko Aoba keer op keer weet te creëren.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Motel Mozaïque (Dag 3): Magie en onverwachtse wendingen

Na een tweede dag waarop teleurstellingen werden afgewisseld met verwondering op Motel Mozaïque, was het alweer tijd voor de laatste dag van…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ichiko Aoba - "Hello"

Al spreken we geen Japans, toch laten we ons altijd raken door de muziek van Ichiko Aoba. Deze folkartieste laat zich inspireren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.