Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dimension – “DJ Turn It Up”

Dubbel goed nieuws voor de Dimension-fans: gisteren werd hij aangekondigd als een van de eerste namen voor Crammerock en daarbovenop trakteerde de dj-producer ons op een nieuwe single. Robert Etheridge dankt zijn artiestennaam aan de computer waarop hij muziek leerde produceren en schopte het intussen tot een van de pioneers van de dancefloor drum-‘n-bass. Zijn melodische, doch energieke sound op nummers als “Where Do We Go“, “Love to Give” en uiteraard “Desire” bracht hem al tot op festivals als Ultra Miami, Pukkelpop en Tomorrowland.

Voor zijn nieuwe release nam de Britse producer een niet al te subtiel kijkje bij Pendulum, een van de grondleggers van de dnb zoals we die vandaag de dag kennen. De tonen van “Blood Sugar” dringen opzichtig, al dan niet lichtjes hervormd, door op “DJ Turn It Up”. Het leverde Dimension de BBC Radio 1 Hottest Record op en we kunnen de Britse radio geen ongelijk geven. Hoewel het nummer de originaliteitsprijs aan zich voorbij laat glippen, weet het wel de hele dag door ons hoofd rond te spoken. Dat is grotendeels de verdienste van de zwoele, uitdagende en repetitieve vocals, die zorgen voor een toegankelijk randje. De dj maakt het zichzelf niet makkelijk, want door dit nieuwe nummer wordt de keuze die hij moet maken uit de uitstekend werkende, dansbare tracks in zijn mixen alweer wat groter. Hopen dat hij deze niet overslaat, want de bijna drie minuten die het duurt vinden we al bijna te kort.

Dimension speelt deze zomer een dj-set op Liquicity Festival, Lowlands en Crammerock.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Used - "You Say" (feat. Jamie McCool)

De laatste jaren overrompelt er ons een golf aan nieuw drum-‘n-bassgeweld. Getalenteerde dj’s en producers springen als paddenstoelen uit de grond en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chase & Status - "Liquor & Cigarettes" (feat. ArrDee & Hedex)

Hoewel het ervaren producersduo Chase & Status al een tijdlang mee de richting die drum-‘n-bass uitgaat bepaalt, lijkt hun relevantie de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andromedik - "To The Dark" (feat. MC Stretch)

Als tweede Belgische drum-‘n-bass-dj ooit stond Axel Demarbaix afgelopen juli op de plek waar elke dj van droomt: de mainstage van Tomorrowland….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.