Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dimension – “Where Do We Go” (feat. Poppy Baskcomb)

Al op jonge leeftijd speelde de Londense Robert Etheridge piano. Op zijn vijftiende had hij genoeg geleerd en ging hij elektronische muziek producen. Een naam had hij nog niet, dus liet Etheridge zich inspireren door de computer waarop hij aan het werken was: een Dell Dimension. Intussen ontwikkelde hij zich tot een van de grootste drum-‘n-bassproducers van het Verenigd Koninkrijk en is hij mede-eigenaar van Regal Records. Dimensions balans tussen airwavevriendelijke vocals en echte festivalsbangers zorgt voor een heldere, melodische sound die we in al zijn nummers zien terugkeren. Zo ook op drum-‘n-bassanthem “Desire“, dat hij in 2018 samen met Sub Focus op de wereld afvuurde en nog steeds op menig festival wordt gedraaid.

De Brit postte een teaser op sociale media waarmee hij ‘the next chapter of Dimension’ aankondigde. Er lijkt dus een album aan te komen, waarop ook deze nieuwe single zal staan. Volgens Dimension zelf is “Where Do We Go” het meest gevraagde nummer in heel z’n carrière. Van zodra we het horen, begrijpen we meteen waarom. De vocals van Poppy Baskcomb, die haar stem vaker ontleent aan EDM-artiesten en al eerder met Dimension werkte voor “Alive”, zijn de grootste troef en enorm aangrijpend. Het bewijs dat drum-‘n-bass niet altijd feest hoeft te zijn, maar luisteraars ook emotioneel kan triggeren, wordt hiermee recht onder onze neus geschoven. De drops op de nieuwe track zijn redelijk soft. De nadruk ligt dan ook op de stem en de uithalen van Baskcomb – die grotendeels de melodie bepalen – en de baslijnen die voor extra gelaagdheid en een vol geluid zorgen. Het is nog vroeg om het uit te schreeuwen, maar dit zou wel eens een van dé drum-‘n-bassnummers van het jaar kunnen worden.

Dimension trekt de komende maanden op tour door Noord-Amerika, maar houdt vandaag eerst nog even halt in TivoliVredenburg te Utrecht. De show is al uitverkocht, wie hem dus aan het werk wil zien zal moeten wachten tot de zomer: 21 juli is de Brit te vinden op Liquicity Festival in Alkmaar.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macky Gee - "Psychopath"

Als je met een been – en zeker met twee – in de drum-‘n-basswereld staat, mag je het bij de naam Macky…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fred V - "Take You There"

Er zijn bekendere artiesten tegenwoordig met de naam Fred, maar ook Frederick Vahrman maakte lange tijd furore als de helft van het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dimension - "Satellite" (feat. Alison Wonderland)

Ooit opgevist door Chase & Status, die het potentieel in Robert Etheridge wel zagen, schopte de Brit het tot het label van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.