Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Electric Mary – “The Dealer”

Zo, beste vrienden, tijd om de afgeleefde jeansbroek en de leren jekker uit de kast te halen: Electric Mary dropt hun nieuwe single “The Dealer”. Deze Australische groep bestaat nu al een dikke 20 jaar. Ondertussen hebben Rusty Brown (zang), Pete Robinson (gitaar en zang), Alex Raunjak (bas, harmonica en zang), Brett Wood (gitaar en zang) en Paul ‘Spyda’ Marrett (drums) allemaal een stempel op hun voorhoofd gekregen die zegt ‘Eeuwige belofte’. Electric Mary heeft namelijk geopend voor Whitesnake, Judas Priest, Alice Cooper en Deep Purple, maar toch hebben ze het nooit geschopt tot de hogere regionen van de rockwereld. Misschien is het leven te goed aan de andere kant van de planeet om wakker te liggen van wereldfaam.

Zal “The Dealer” voor de grote doorbraak zorgen? Waarschijnlijk niet. Maar daarmee bedoelen we niks negatiefs. Dit nummer is namelijk pure teringherrie die in deze afgelikte tijden geen schijn van kans maakt op mainstream succes: het opent met een loeiende gitaarsolo, gaat verder met een smerige, vette, groovy riff en steunt op de – zo vermoeden wij – in nicotine en whiskey gemarineerde stembanden van Rusty. Rauwe rawk & roll die, ondanks het bezadigde tempo, er toch stevig inhakt. We bevinden ons meteen in een redelijk ongepolijste bar in de Australische outback waar je alleen binnenmag als je een wheelie kan doen met een Harley-Davidson. Niet voor gevoelige zieltjes, dus. En daar kunnen we ons wel in vinden.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Extreme – Six (★★★★): Bochtenwerk op hoog niveau

Wat heeft Extreme al een hobbelig parcours afgelegd. Gitarist (en soms zanger) Nuno Bettencourt, zanger Gary Cherone, bassist Pat Badger en toen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mygun - “Space Hotel”

Grunge uit Brugge, zoiets kan je niet verzinnen. Alleen daarom al hebben we het voor Mygun. We vonden hun ep Dry Season…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avenged Sevenfold - "We Love You"

Het is alweer enkele jaren geleden dat Avenged Sevenfold met Diamonds in the Rough een nieuw album op de wereld losliet. Gelukkig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.