Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane – “Baggio”

© CPU – Cédric Depraetere

Na wat ervaring op te doen bij The Rascals en later ook The Last Shadow Puppets, begon Miles Kane in 2011 aan zijn solocarrière. We zijn inmiddels vier albums verder en kunnen hem een gevestigde waarde in de alternatieve muziekwereld noemen. Vorig jaar bracht hij het iets minder succesvolle album Change the Show uit, maar dit jaar keert Miles Kane terug naar zijn roots voor de nieuwe plaat One Man Band. Daarop moeten we helaas nog wachten tot 4 augustus, gelukkig krijgen we na de eerste single “Troubled Son” vandaag de nieuwe “Baggio” te horen. Een nummer over Kane’s favoriete voetballer, Roberto Baggio.

“Baggio” klinkt van begin tot eind zeer vertrouwd aan en misschien zelfs iets te vertrouwd. Op een korte gitaarsolo na zit er weinig spannends in het lied. De manier waarop de single start, met een typische Miles Kane gitaarriff, wordt zowat doorheen het volledige lied verder gezet. Nadat we het volledig hebben beluisterd, hebben we niet het gevoel dat er veel gebeurd is. “Baggio” doet ons dus eigenlijk een beetje op onze honger zitten. Op het einde horen we wel nog wat ‘ohohoh’’s die live zeker en vast luidkeels meegezongen zullen worden door de fans. Ondanks de weinige variatie is het zeker geen slecht nummer, maar het doet ons ook niet per se uitkijken naar meer. Wat we wel opnieuw kunnen bevestigen, is dat Miles Kane voor zijn nieuwe album inderdaad terugkeert naar zijn roots. De gitaren zijn weer volop aanwezig zoals vroeger en dat horen we graag.

One Man Band komt uit op 4 augustus. Er werden nog geen livedata aangekondigd voor Miles Kane in België.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Miles Kane: 'Wat je ziet, is wat je krijgt'

Vorig jaar nog bracht Miles Kane een passage in ons land voor zijn album Change the Show, maar toch is hij dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Miles Kane - One Man Band (★★★½): Bom vol enthousiasme

Miles Kane is intussen al lang een gevestigde waarde in de alternatieve rock. Zijn carrière begon bij The Rascals en daaruit volgde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.