Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane – “Troubled Son”

© CPU – Cédric Depraetere

Miles Kane is al lang geen onbekende naam meer en hits als “Rearrange” en “Come Closer” hoorde iedereen wel al eens. Hij heeft reeds vier albums uit en naast zijn solocarrière heeft hij samen met Alex Turner, frontman van Arctic Monkeys, ook de beroemde band The Last Shadow Puppets. Na alle hints die Kane gepost had op sociale media hadden vele fans gedacht dat er een derde album van The Last Shadow Puppets zou aankomen, maar dat is voorlopig niet het geval. Echter niet getreurd, Miles Kane zelf komt later dit jaar met zijn inmiddels vijfde langspeelplaat One Man Band. Daarvan horen we vandaag al de eerste nieuwe single “Troubled Son”.

Al meteen horen we dat Miles voor het nieuwe album terugkeert naar zijn roots. De gitaren die hij op het iets minder succesvolle Change the Show grotendeels achterwege liet, zijn meteen weer sterk aanwezig op de nieuwe “Troubled Son”. De strakke gitaarriff sleurt ons direct mee in het nummer en het makkelijk meezingbare refrein doet ons al uitkijken naar de festivalzomer waar we deze hopelijk luidkeels kunnen meezingen. Tijdens de bridge wordt er sterk opgebouwd naar het laatste refrein waar er nog eenmaal volledig voor gegaan wordt. “Troubled Son” is een vrolijke, catchy gitaarsingle die ons zeker doet uitkijken naar wat Miles Kane nog meer te bieden heeft op zijn nieuwe album.

One Man Band komt uit op 4 augustus. Voorlopig zijn er nog geen live data aangekondigd voor Miles Kane in België.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van deze week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Miles Kane: 'Wat je ziet, is wat je krijgt'

Vorig jaar nog bracht Miles Kane een passage in ons land voor zijn album Change the Show, maar toch is hij dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Miles Kane - One Man Band (★★★½): Bom vol enthousiasme

Miles Kane is intussen al lang een gevestigde waarde in de alternatieve rock. Zijn carrière begon bij The Rascals en daaruit volgde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.