Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julie Byrne – “The Greater Wings”

Vorige maand bracht Julie Byrne met “Summer Glass” niet alleen een gloednieuwe single, maar ook de aankondiging van een nieuw album. Haar laatste plaat Not Even Happiness dateert alweer van 2017 en voor fans van de Amerikaanse singer-songwriter komt The Greater Wings dus als een geschenk. Op dit album is het wel nog wachten tot juli, al weet de singer-songwriter ons voorlopig zoet te houden met haar titeltrack.

Op “The Greater Wings” horen we Julie Byrne zoals we haar kennen; simpel en mooi. Begeleid door een akoestische gitaar sleept de zangeres ons mee met haar zachte maar prachtige stem. Aan het begin lijken we de golven van een zee te horen, al kunnen we er ons niet lang op focussen doordat Byrnes stem onze aandacht weer vastgrijpt. Ze neemt ons mee in haar verhaal van rouw en pijn, maar ze doet dit op subtiele, zachte wijze. We wisten niet dat rouwen iets moois kon zijn vooraleer we “The Greater Wings” hoorden, maar Julie Byrne weet het toch te doen op haar eigen, kwetsbare manier.

The Greater Wings verschijnt op 7 juli.

Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Iron & Wine - Light Verse (★★★★): Van de koffiebar naar een zonnig terras

Schenk de lattes maar uit en steek de kandelaars aan: Iron & Wine is terug met een gloednieuw album vol sprankelende indiefolk….
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.