Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julie Byrne – “The Greater Wings”

Vorige maand bracht Julie Byrne met “Summer Glass” niet alleen een gloednieuwe single, maar ook de aankondiging van een nieuw album. Haar laatste plaat Not Even Happiness dateert alweer van 2017 en voor fans van de Amerikaanse singer-songwriter komt The Greater Wings dus als een geschenk. Op dit album is het wel nog wachten tot juli, al weet de singer-songwriter ons voorlopig zoet te houden met haar titeltrack.

Op “The Greater Wings” horen we Julie Byrne zoals we haar kennen; simpel en mooi. Begeleid door een akoestische gitaar sleept de zangeres ons mee met haar zachte maar prachtige stem. Aan het begin lijken we de golven van een zee te horen, al kunnen we er ons niet lang op focussen doordat Byrnes stem onze aandacht weer vastgrijpt. Ze neemt ons mee in haar verhaal van rouw en pijn, maar ze doet dit op subtiele, zachte wijze. We wisten niet dat rouwen iets moois kon zijn vooraleer we “The Greater Wings” hoorden, maar Julie Byrne weet het toch te doen op haar eigen, kwetsbare manier.

The Greater Wings verschijnt op 7 juli.

Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

This Is The Kit @ De Roma (Foyer): Op zijn zachtst gezegd

This Is The Kit vormde in de voorbije vijftien jaar een van de meest consistente discografieën in het genre van de indiefolk….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - Laugh Track (★★★★): Van hetzelfde laken een fraai pak

Fans van The National konden enkele maanden geleden al hun hart verwarmen aan First Two Pages of Frankenstein, maar alsof dat nog…
AlbumsRecensies

Buck Meek - Haunted Mountain (★★★★): Romantische alt-country die zijn stekels opzet

Het is 2014 wanneer Buck Meek en Adrianne Lenker elkaar voor het eerst tegen het lijf lopen. Een wonderlijke ontmoeting, want twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.