Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RonnyHuana – “MILLIMETER”

De in Brussel geboren en Antwerpen getogen rapper-producer met Marokkaanse roots komt naar buiten met zijn eerste single van 2023. Voor wie een beetje thuis is in de Belgische hiphopscène is RonnyHuana al lang geen nieuwe naam meer. Zoals vele hiphopartiesten begon Ronny met heel weinig en werkte hij zich met talent en hard werk naar boven in de muziekwereld. Dat harde werk bleef dan ook niet onopgemerkt en met de tijd creëerde hij een loyale en geïnvesteerde fanbase. Ronny heeft met de hoofdstad altijd een goeie connectie gehad en daaruit vloeiden samenwerkingen met grootmachten STIKSTOF en Zwangere Guy, wie hem als een deel van hun ‘familie’ beschouwen. Zo werkten Ronny en STIKSTOF in 2022 samen op het nummer “ACHTERBAN”, wat een schot in de roos bleek te zijn.

Op “MILLIMETER” vinden we een vlotte oldskool beat, die qua stijl gelijkenissen heeft met Mobb Deep, waarop Ronny ons op een verhalende manier een anekdote uit zijn leven rapt. In dit nummer zit een refrein, wat niet altijd aanwezig is op RonnyHuana-nummers. Dit stoort niet en draagt bij aan de vlotte, maar trage flow van het nummer. Ronny’s cirkel is naar eigen zeggen een “MILLIMETER” en komt er meerdere malen op terug dat hij niet meer nodig heeft dan een handvol vrienden. Ronny is altijd heel verstaanbaar en bereikt ook met zijn complexe rijmschema’s en diepgaande teksten de meer doorwinterde hiphopluisteraar, zoals we ook in dit nummer vinden. Het nummer heeft een donker sfeertje maar ook dat is on-brand voor de duistere underground rapper.

Dat Ronny beschikt over een uitgebreid arsenaal aan verhalen en woordenschat om mee te werken komt niet als een verrassing. Met deze nieuwe single toont RonnyHuana aan dat hij nog niet klaar is met zijn stempel te drukken op de Belgische hiphopscène. Ook wij zijn benieuwd wat RonnyHuana in 2023 nog voor ons in petto heeft.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nas & DJ Premier - "Define My Name"

‘I don’t know how to start this shit’ zei Nas exact dertig jaar geleden, waarna hij een van de allerbeste hiphopalbums aller…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Your Old Droog - "DBZ" (feat. Denzel Curry & Method Man)

Your Old Droog is een atypische rapper. Bekendheid is niet aan hem besteed, marketing laat hem koud en de mainstream is de…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.