Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SWMRS – “Heavy Rotation”

© CPU – Bert Savels

Soms duikt er nog eens een bandje op dat een tijd alomtegenwoordig was, maar dat je vandaag de dag eigenlijk al volledig bent vergeten. SWMRS is zo’n band, want waar de Amerikanen in 2019 niet meer van de radio te slaan waren met hitjes als “Trashbag Baby” en “Lose Lose Lose“, is het ondertussen toch al enige tijd windstil. Dat komt doordat stichtend lid Joey Armstrong, zoon van Green Day-frontman Billie Joe Armstrong, werd beschuldigd van seksueel wangedrag door Lydia Night (The Regrettes). Doordat zijn bandgenoten hun vriend niet meteen wilden veroordelen, was SWMRS bijgevolg even gecancelled, maar nu hebben frontman Cole Becker en zijn broer Max besloten om de band toch verder te zetten, als duo.

Er waait met andere woorden letterlijk een nieuwe wind door SWMRS en dat is eigenlijk maar goed ook. De grote comebacksingle “Die Yer Hear” ging echter nogal onopgemerkt voorbij en we durven niet met de volle honderd procent zekerheid zeggen dat deze nieuwe “Heavy Rotation” niet hetzelfde lot beschonken is. Slecht is het nummer in elk geval zeker niet, want met een spannend tempo, plezante riffs en die herkenbare, punky manier van zingen van Becker maken van deze nieuwste creatie gewoonweg een fijne zomerse track. Alleen vragen we ons achteraf een beetje af wat “Heavy Rotation” nu precies onderscheidt van alle nummers in zijn soort. Niet superveel, en dus zal SWMRS moeten hopen dat de radiozenders de band nog niet vergeten zijn.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1970 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Uitgelicht

Dansende Beren Zomerhit 2019

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de Dansende Beren zomerhit is bekend. Met honderden stemmen kunnen we zeggen dat de…
LiveRecensies

Rock Werchter 2019 (Festivaldag 2): Vergunning voor een geslaagde dag

De tweede dag van een festival start iedereen altijd met hernieuwde energie. Dat was zeker niet anders op Rock Werchter, waar de…
LiveRecensies

SWMRS @ AB Club: Niets dan anthems en crowdsurfen

Nog geen maand geleden kwam hun tweede album Berkeley’s On Fire uit, en vanavond stond SWMRS alweer in de AB Club, die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.