Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SWMRS – “Trashbag Baby”

SWMRS bestaat al een tijdje (15 jaar dit jaar), maar toch krijgen we dit jaar pas hun tweede studio-album, Berkely’s On Fire. Toch was het duidelijk dat de band met z’n vorige album Drive North, een uitstekend punkalbum dat langs alle kanten kraakte, al een hele fanbase had opgebouwd. Zo speelden ze al op Pukkelpop en in onze AB, waar ze telkens een verwoestende indruk achterlieten. Nu is het dus tijd om zichzelf te bevestigen met een tweede album, waar we al twee singles van een ander kaliber van kregen: aan de ene kant “April In Houston” en aan de andere kant het vuilere “Berkely’s On Fire”.

Vandaag was het tijd voor de derde single “Trashbag Baby”, die werd aangekondigd met een leuke affiche (zie onderaan artikel). Alweer krijgen we een totaal ander nummer dan de vorige twee: dit keer speelt een vrolijk klinkend gitaarriffje de hoofdrol. Het leuke aan het nummer is de afwisseling tussen hun twee vocalisten, en dat zelfs om de zin. Vervolgens smelten ze heerlijk samen in een dansbaar en zomers refrein, dat nog eens in je hoofd blijft hangen ook. Het nummer doet zelfs was denken aan een rauw klinkende Two Door Cinema Club. Dit is er eentje dat niet zou misstaan op een zomerse festivalweide, om onze pintjes van de vorige avond weg te dansen.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SWMRS - "Heavy Rotation"

Soms duikt er nog eens een bandje op dat een tijd alomtegenwoordig was, maar dat je vandaag de dag eigenlijk al volledig…
Uitgelicht

Dansende Beren Zomerhit 2019

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de Dansende Beren zomerhit is bekend. Met honderden stemmen kunnen we zeggen dat de…
LiveRecensies

Rock Werchter 2019 (Festivaldag 2): Vergunning voor een geslaagde dag

De tweede dag van een festival start iedereen altijd met hernieuwde energie. Dat was zeker niet anders op Rock Werchter, waar de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.