Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sparks – “Nothing Is As Good As They Say It Is”

© CPU – Bert Savels

26 mei staat met stip gemarkeerd in de agenda’s van de fans van Sparks . Het Amerikaanse duo brengt dan namelijk hun nieuwe langspeler The Girl Is Crying In Her Latte uit en doorheen de jaren bleek dat toch altijd verrassend te zijn. De band experimenteert namelijk zeer graag met allerlei genres, van glamrock tot klassieke muziek, en evolueert daardoor ook voortdurend. Voor het nieuwe album leek de band, door de elektronica en het hoge tempo, de kaart van Lil Beethoven en Hello Young Lovers te trekken. Althans, dat deden de vorige singles, “The Girl Is Crying In Her Latte” en “Veronica Lake” toch uitschijnen.

Op “Nothing Is As Good As They Say It Is” gooit Sparks het echter weer over een volledig andere boeg. De single wordt op gang getrapt door drums en elektrische gitaren, die zich doorheen het hele nummer verder manifesteren. We krijgen zelfs een gitaarsolo te horen die doet enorm denken aan FFS, de band die bestond uit Sparks en Franz Ferdinand. De subtiele piano van Ron Mael op de achtergrond en de authentieke zang van Russel Mael zorgen voor een subliem lied, dat meteen ook de meest toegankelijke single van het aankomende album is. Luisteren blijft echter wel op eigen risico, want zoals bij nagenoeg ieder Sparks-nummer zit het refrein na één luisterbeurt voor de rest van de week in ons hoofd.

The Girl Is Crying In Her Latte verschijnt op 26 mei. Op 20 juni staat Sparks in het Koninklijk Circus.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

279 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sparks - The Girl Is Crying In Her Latte (★★★½): Vijftig jaar onvervalst vakmanschap

De release van een Sparksalbum is altijd wel een verrassing en meestal is het ook eentje die goed uitpakt. De Amerikaanse band,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sparks - "Veronica Lake"

Vorige maand bewees het Amerikaanse duo Sparks met “The Girl Is Crying In Her Latte” nog dat het zich – ondanks dat…
Muzieknieuwtjes

Record Store Day 2023: Tien releases om naar uit te kijken

Op zaterdag 22 april is het weer Record Store Day; de feestdag bij uitstek voor liefhebbers van vinylplaten en alles wat met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.