Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sparks – “The Girl Is Crying In Her Latte”

© CPU – Bert Savels

Wie zoekt naar voorbeelden van een cultband, komt ongetwijfeld bij Sparks terecht. De Amerikaanse band, bestaande uit de broeders Ron en Russell Mael, is bij het grote publiek voornamelijk bekend van hun grote hit “This Town Ain’t Big Enough For Both Of Us“. Sparks is natuurlijk veel meer dan dat ene nummer, want doorheen hun carrière brachten de broers maar liefst vierentwintig studioalbums uit, als we het debuutalbum van toen de band nog Halfnelson heette en de samenwerking met Franz Ferdinand meetellen. Dan hebben we zelfs Annette er nog niet bijgerekend, want de Sparks-broertjes verzorgden ook de soundtrack voor de film met onder meer Adam Driver en Marion Cotillard, die ze tevens ook zelf geschreven hebben.

Met The Girl Is Crying In Her Latte komt nu ook het vijfentwintigste album van de band eraan en we krijgen al meteen de titeltrack van de plaat die op 26 mei verschijnt. Het lied opent al meteen met een drukke instrumentatie, die wordt gevormd door stevige electronica. Al snel komt de stem van Russell Mael erbij en de manier waarop zijn stem in verhouding staat met de instrumentatie klinkt als een combinatie van Lil Beethoven en Hello Young Lovers, twee van de beste albums van Sparks. Ergens halverwege het nummer komt er ook nog een viool bij, die net zo hyperkinetisch klinkt als de rest van het lied. Laat dat nu net hetgeen zijn dat we van Sparks verlangen.

The Girl Is Crying In Her Latte verschijnt op 26 mei. Op 20 juni staat Sparks in het Koninklijk Circus.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

332 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sparks @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Muziek waarop je kunt dansen

Met The Girl Is Crying In Her Latte bracht Sparks dit jaar een sterk album uit en om dat te vieren trok…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sparks - The Girl Is Crying In Her Latte (★★★½): Vijftig jaar onvervalst vakmanschap

De release van een Sparksalbum is altijd wel een verrassing en meestal is het ook eentje die goed uitpakt. De Amerikaanse band,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sparks - "Nothing Is As Good As They Say It Is"

26 mei staat met stip gemarkeerd in de agenda’s van de fans van Sparks . Het Amerikaanse duo brengt dan namelijk hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.