Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ML – “Crève d’ennui”

© CPU – Leni Sonck

De Brusselse Maria-Laetitia Mattern treedt steeds verder uit de schaduw van Sonnfjord, de band waarmee ze samen met haar broer Aurelio en goede vriend François furore maakte. Inmiddels kennen we haar vooral als ML, het soloproject waar we vorig jaar voor het eerst muziek van te horen kregen. Na haar eerste ep Changé in 2022, verschijnt volgende maand al een vervolg. Daarvan krijgen we met “Crève d’ennui” een derde single te horen nadat we eerder al “Ressaisis-toi” en “Ailleurs n’existe pas” konden ontdekken.

Een naar de psychedelische kant hellende intro doet ons wegdromen vooraleer ML aan haar discours begint. Al gauw overvalt een inmiddels vertrouwd nostalgisch gevoel ons en voor we het goed en wel beseffen wordt het geheel aangevuld met subtiele drums die een steeds belangrijkere rol vervullen. ML bezingt het gevoel dat ons overvalt wanneer we iemand heel erg graag terug willen zien. Het verlangen neemt steeds grotere proporties aan en mondt uit in een groots, aanstekelijk refrein dat we al na de eerste luisterbeurt meeneuriën. Een zeer geslaagde single dus die ons reikhalzend doet uitkijken naar haar ep die binnenkort verschijnt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

622 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

ML - Ailleurs n'existe pas (★★★½): Ruwe diamant

Een jaar na de release van haar debuut-ep Changé komt de Brusselse Maria-Laetitia Mattern al met een opvolger. Haar tijden bij Sonnfjord lijken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ML - "Ailleurs n'existe pas"

Tot een tijdje terug kenden we Maria-Laetitia Mattern vooral als zangeres van de groep Sonnfjord, maar inmiddels bouwt ze stevig aan een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ML - "Ressaisis-toi"

Enkele maanden voor de wereld geteisterd werd door een pandemie, stond Sonnfjord voor het laatst op het podium. Dat dat uiteindelijk de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.