Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ML – “Ailleurs n’existe pas”

© CPU – Leni Sonck

Tot een tijdje terug kenden we Maria-Laetitia Mattern vooral als zangeres van de groep Sonnfjord, maar inmiddels bouwt ze stevig aan een solocarrière. Haar debuut-ep Changé fungeerde als visitekaartje om vervolgens een aantal mooie optredens te strikken. Zo stond ze onder meer tweemaal op Les Nuits Botanique, kon je haar aan het werk zien in het voorprogramma van onder meer Clara Luciani en Izïa en speelde ze op het Brusselse ontdekkingsfestival Fifty Lab. Later dit jaar verschijnt een tweede ep van ML en daarvan kregen we eerder al “Ressaisis-toi” te horen en nu dus ook “Ailleurs n’existe pas”.

Nadat ML op “Ressaisis-toi” een iets stevigere sound etaleerde die meer op gitaar gebaseerd was, kiest ze op “Ailleurs n’existe pas” voor een dromeriger landschap. Een elektronische beat stuwt het geheel verder terwijl we het discours van de zangeres over ons heen laten komen. Wanneer we het refrein naderen, zorgt de meerstemmigheid voor een bepaald nostalgisch gevoel en dat zet zich doorheen het nummer sterk door. Bij momenten krijgen we het gevoel op een oude draaimolen te zitten terwijl het leven in sepiatinten aan ons voorbijgaat. ML weet met deze nieuwe single weer een andere kant van zichzelf te tonen en ook die weet ons te bekoren.

De tweede ep van ML verschijnt in juni.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

625 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

ML - Ailleurs n'existe pas (★★★½): Ruwe diamant

Een jaar na de release van haar debuut-ep Changé komt de Brusselse Maria-Laetitia Mattern al met een opvolger. Haar tijden bij Sonnfjord lijken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ML - "Crève d'ennui"

De Brusselse Maria-Laetitia Mattern treedt steeds verder uit de schaduw van Sonnfjord, de band waarmee ze samen met haar broer Aurelio en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ML - "Ressaisis-toi"

Enkele maanden voor de wereld geteisterd werd door een pandemie, stond Sonnfjord voor het laatst op het podium. Dat dat uiteindelijk de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.