Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Suncreek – “Palmer”

© CPU – Nathan Dobbelaere

2022 was een mooi jaar voor de het Ieperse zestal Suncreek. De band haalde toen namelijk de halve finale van Humo’s Rock Rally en in juni verzorgden de jongens ook het voorprogramma van Red Zebra. Met deze mooie verwezenlijkingen in het verleden belooft 2023 een nog beter jaar te worden voor de Ieperlingen. Zo deden ze dit jaar hun intrede in de Gentse muziekcafés met optredens in Kinky Star en ons eigen Dansende Beren Verjaardagsfeest in BarBroos. Nu komen de mannen op de proppen met hun eerste nieuwe single van 2023.

“Palmer” opent met een stevige basgitaar, die al snel vergezeld wordt door een steady drumbeat en experimentele synthesizers. De synths geven het nummer ook een spookachtig gehalte, zo eentje die je kan vinden bij bepaalde nummers van Placebo en Editors. Het zorgt voor een bepaalde catchiness, wat niet altijd een evidentie is bij postpunk. De stem van frontman Thibault Doise beukt er dan weer stevig in met een duisternis die maar weinig zangers gegeven is. “Palmer” is daardoor zowel dansbaar als donker en dat is ook hoe we Suncreek het liefst horen.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

450 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sound Track 2023: Selectieronde 14/10 @ 4AD (Diksmuide)

Het merendeel van de voorrondes van Sound Track 2023 was al achter de rug toen de laatste selectieronde in 4AD Diksmuide doorging….
FeaturesMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren viert feest met Suncreek, Arend Delabie en Noonzy!

Zoals het ondertussen al jaren de gewoonte is, zal Dansende Beren ook in 2023 het jaar feestelijk op gang trappen met alweer…
LiveRecensies

Red Zebra @ Strayay Adinkerke: Terug smachten naar de jaren 80

Red Zebra kennen we allemaal wel door hun grootste hit “I Can’t Live in a Living Room”, die 40 jaar na release…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.