Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grian Chatten – “Fairlies”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Grian Chatten is momenteel volop aan het genieten van een paar maanden ‘rust’ na een heerlijk drukke periode met Fontaines D.C.. De frontzanger van de Ierse band heeft echter allesbehalve stilgezeten, want in alle stilte werkte hij aan een solodebuutalbum. Afgelopen maand kregen we daar met “The Score” al een behoorlijk filmisch voorsmaakje uit die al bij de eerste luisterbeurt heel wat indruk wist te maken. Op Chaos for the Fly is het nog wachten tot 30 juni, maar vandaag lost hij met “Fairlies” gelukkig nog een tweede single als opwarmer.

Waar “The Score” nog heel filmisch en terughoudend overkwam, kiest Grian Chatten op “Fairlies” voor een iets opgewektere sound. Het resultaat blijft echter hetzelfde en dat is in dit geval dat het nummer bijzonder hard weet te imponeren met z’n energie en drive. De gitaar neemt je meteen op sleeptouw en blijft doorheen de single je als een trouwe compagnon gezelschap houden. Chatten gooit daar zijn gekende poëtische en charismatische zang overheen en sleurt je zo weer mee in een interessant verhaal. Op het einde vallen de stukken helemaal samen en krijgt “Fairlies” een geweldige catharsis die je bij elke luisterbeurt nog meer weet te pakken. Grian Chatten doet het solo vooralsnog fantastisch en is nu al titelkandidaat voor het album van het jaar.

Chaos for the Fly verschijnt op 30 juni.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1870 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Grian Chatten - Chaos For The Fly (★★★½): Zweterige melancholie

Een debuutalbum de wereld in slingeren is altijd een angstaanjagend iets, maar als frontman van een immens succesvolle band is het misschien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grian Chatten - "All Of The People"

Vrijdag is het zover: het solodebuutalbum van Grian Chatten wordt gepresenteerd aan de wereld. Met ijzersterke singles als “The Score” en “Fairlies“ konden we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grian Chatten - “Last Time Every Time Forever”

Een van de platen waar we dit jaar reikhalzend naar uitkijken is ongetwijfeld die van Fontaines D.C.-frontman Grian Chatten. Tussen alle successen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.