Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Grian Chatten – “The Score”

© CPU – Joost Van Hoey

Het afgelopen jaar is een ontzettend bewogen jaar geweest voor Fontaines D.C.. De Ieren speelden in uitverkochte zalen over de hele wereld, stonden op vrijwel ieder groot festivalpodium afgelopen zomer en brachten hun derde langspeler Skinty Fia uit. Op magische wijze vond frontman Grian Chatten in al die hectiek en chaos ook nog eens de tijd om te werken aan een soloproject. Vandaag krijgen we daar een eerste voorproefje van met “The Score”, een nummer dat hij naar eigen zeggen geschreven heeft in Madrid tussen een ventilator en een stervende plant.

Van zijn band zijn we intussen een iets ruigere, eigenwijze postpunksound gewend, maar voor zijn solomuziek pakt Grian Chatten het een stuk anders aan. “The Score” is een stuk minimalistischer dan het gemiddelde nummer in het Fontaines D.C.-repertoire en ook het energieniveau ligt een stuk lager. Het lied is erg somber, maar het zachte gitaargetokkel dat Chattens stem op de achtergrond ondersteunt, creëert tegelijkertijd ook iets dromerigs. De Ier geeft ons met het nummer het gevoel van een soort zomerse melancholie, een beetje alsof we verdrietig zijn op een bloedhete, plakkerige dag. “The Score” mag dan wel heel anders zijn dan we misschien van Chatten verwachtten, maar het is in ieder geval ontzettend mooi.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

250 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Grian Chatten - Chaos For The Fly (★★★½): Zweterige melancholie

Een debuutalbum de wereld in slingeren is altijd een angstaanjagend iets, maar als frontman van een immens succesvolle band is het misschien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grian Chatten - "All Of The People"

Vrijdag is het zover: het solodebuutalbum van Grian Chatten wordt gepresenteerd aan de wereld. Met ijzersterke singles als “The Score” en “Fairlies“ konden we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grian Chatten - “Last Time Every Time Forever”

Een van de platen waar we dit jaar reikhalzend naar uitkijken is ongetwijfeld die van Fontaines D.C.-frontman Grian Chatten. Tussen alle successen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.