Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sofie Winterson – “Lost You to a Boy”

© Laura Moreau

Nadat Sofie Winterson samen met Benny Sings de ep Moral had uitgebracht, smaakte dat blijkbaar naar meer. Begin juni verschijnt Southern Skies, een volwaardig album waarop de zangeres wederom samenwerkt met de Amsterdamse singer-songwriter. Zelf woont Winterson in Los Angeles, maar steekt ze regelmatig de grote plas over om bijvoorbeeld met de wavepop-formatie MICH op te treden. Winterson laat zich echter niet in een bepaald muzikaal hokje plaatsen gezien ze haar nieuwe soloalbum grotendeels, samen met Sings, aan de piano schreef en het resultaat melodieuze popliedjes zal bevatten.

Nieuwe single “Lost You To A Boy” is zo’n popliedje waar niet zoveel mee aan de hand is. Een nummer dat eerder relaxed voortkabbelt. Drum en bas geven duidelijk het tempo aan en gitaar en toetsen kleuren het eenvoudig in. Het is een nummer waar Winterson hoorbaar ontspannen op zingt en bij het refrein komt er meer kleur op de wangen. Tegen het einde geeft ze het toch nog een onverwacht duwtje in de rug mee, door sommige noten net iets langer vast te houden, wat het lied alleen maar ten goede komt. Het is een fijne single waardoor we meer en meer uitkijken naar het aankomende album.

Het nieuwe album Southern Skies verschijnt op 9 juni bij Excelsior Recordings.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MICH - "Burning Arms"

Zangeres Sofie Winterson, van de Amsterdamse postpunk band MICH, had het ons al verteld toen wij haar aan het begin van de…
FeaturesInterviews

Interview Sofie Winterson: 'Je krijgt heel veel ongevraagd advies, daar zit mijn inspiratie in'

Het begin van de nieuwe zomertour van MICH begon met een kleine, technische hapering. Net op het moment dat de band klaarstond…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.