Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rancid – “Don’t Make Me Do It”

Over exact een maand laat Rancid hun tiende album Tomorrow Never Comes los op de mensheid. Twee weken geleden kregen we de titeltrack te horen als eerste voorsmaakje. Het viertal uit Berkeley nabij San Francisco kon het niet nalaten te tonen dat ze steeds wild om hen heen kunnen slaan. “Tomorrow Never Comes” stelde de fans gerust dat er nog geen spatje sleet op Rancid zit. Wat dat live gaat geven, zullen we volgende maand op Graspop en Jera Open Air kunnen aanschouwen.

Waar Rancid op “Tomorrow Never Comes” in regelrechte anthem-modus verkeerde, laat “Don’t Make Me Do It” een andere kant van de band zien. Met zijn 58 seconden op de teller is deze knaller het kortste nummer van de nieuwe plaat. Een goede verstaander heeft maar een half woord nodig en weet dat het vooruit zal gaan gedurende deze minuut. Het is het soort Rancid-ripper waar er talloze van op de titelloze lp uit 2000 staan. De eerste tien seconden worden nog gereserveerd voor een intro waar ze allen samen de instrumenten laten rammelen. Vanaf dan spuugt Tim Armstrong de teksten in het rond, waar gitarist/zanger Lars Frederiksen constant al scanderend als antwoord ‘Don’t Make Me Do It’ op antwoordt. Bassist Matt Freeman en drummer Branden Steineckert laten geen spaander heel en laten geen seconde het verschroeiende tempo zakken. Voor je het weet is de minuut om en blijf je verweest achter, niet wetende wat je net overkomen is.

Rancid solliciteert met deze tweede single stevig naar punkalbum van het jaar. Toch een straffe prestatie voor een band die meer dan dertig actieve jaren op de teller heeft staan.

Website / Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Jera on Air 2023 (Festivaldag 2): Moshen in de modder

Jera on Air hoopte tijdens de tweede festivaldag, na het debacle van gisteren, op een herkansing. Ditmaal scoorde het maar net een…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2023 (Festivaldag 3): Surf and Turf

Ondanks dat iedere dag van Graspop nagenoeg volledig uitverkocht is, was het op zaterdag toch beduidend drukker dan de voorgaande dagen. De…
Features

Voorbeschouwing Jera on Air 2023

Jera on Air staat weer bijna voor de deur. Over net iets meer dan een week gaat het festival van de lage…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.