Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rancid – “Tomorrow Never Comes”

Zes jaar na hun laatste langspeler Trouble Maker treden de punkveteranen van Rancid terug op het voorplan. Stilzitten hebben de heren uit de Bay Area in Californië zeker en vast niet gedaan. Gitarist Lars Frederiksen bracht een solo ep uit en ging er de baan mee op. Bassist Matt Freeman richtte Charger op en frontman Tim Armstrong verblijdde ons enkele weken geleden nog met een halve Operation Ivy-reunie in de vorm van Bad Optix, dat nu al door het leven gaat als Doom Regulator. Een gebrek aan werkethiek kan je het viertal uit Berkley geenszins verwijten.

De scherpe, snelle gitaarriffs worden vanaf de eerste seconde afgevuurd. De rammelende snedige baslijntjes van Freeman klinken vertrouwd in de oren en drummer Branden Steineckert houdt het tempo strak. Frederiksen gooit er nog een paar solo’s tegenaan en spuwt zijn woede bij vlagen over de strofen. Toch is het vooral het typische stemgeluid van Tim Armstrong dat van “Tomorrow Never Comes” een onmiskenbare Rancid song maakt. In hun dertigjarige carrière hebben ze al uithoeken van het punkgenre al verkend; van reggae en ska op Life Won’t Wait tot de hardcorepunk op Rancid (5). “Tomorrow Never Comes” situeert zich eerder in het genre van de laatstgenoemde.

In één ruk kondigt de band hun tiende album aan. De nieuwste plaat komt op 2 juni uit en zal door het leven gaan met dezelfde titel als de single. Aan de duur van Tomorrow Never Comes te zien, 16 songs in 29 minuten, mogen we nog meer van dit verwachten; snelle, harde punksongs. Naast de klassiekers krijgen we hopelijk deze titeltrack live te horen tijdens hun Europese tour in juni. Rancid houdt halt op Graspop op 17 juni, zes dagen later sluiten ze de tweede dag op Jera On Air af in Ysselsteyn.

Website / Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Jera on Air 2023 (Festivaldag 2): Moshen in de modder

Jera on Air hoopte tijdens de tweede festivaldag, na het debacle van gisteren, op een herkansing. Ditmaal scoorde het maar net een…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2023 (Festivaldag 3): Surf and Turf

Ondanks dat iedere dag van Graspop nagenoeg volledig uitverkocht is, was het op zaterdag toch beduidend drukker dan de voorgaande dagen. De…
Features

Voorbeschouwing Jera on Air 2023

Jera on Air staat weer bijna voor de deur. Over net iets meer dan een week gaat het festival van de lage…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.