Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous – “Follow Me”

© Amber Vanbossel

Er zijn veel dingen waar we in België mee kunnen uitpakken, maar er was één ding dat we nog niet hadden: een superrockgroep. Maar kijk, daar is nu Hideous, het gloednieuwe project van Guillaume Lamont (RHEA), Tim Leyman (Ramkot), Victor Defoort (Roméo Elvis) en Dajo Vlaeminck (Kids With Buns). Eerder dit jaar kwam het viertal met debuutsingle “Curse” op de proppen en niet veel later mochten ze al terugblikken op én een radiohitje én een reeks shows in binnen- en buitenland, met een supportshow voor Black Box Revelation in een uitverkochte Ancienne Belgique als voorlopig hoogtepunt. Zeer bewust voorlopig, want met shows op onder andere Rock Werchter en Boomtown wacht er binnenkort meer moois.

Beginnen doen we echter in het nu, want terwijl Leyman zijn valiezen aan het pakken is om met Ramkot ‘het voorprogramma’ van Metallica te verzorgen in Amsterdam, verschijnt er met “Follow Me” een tweede single op het palmares van Hideous. Het ziet ernaar uit dat de doorsnee Willy-luisteraar daarmee zeker aan zijn trekken komt, want in de klassieke rocksingle zijn het gitaarriffs die wederom centraal staan. Tussen die herhaaldelijke gitaarlijn door horen we vooral ook heel wat toegankelijkheid, want waar de vocalen heel makkelijk in het gehoor liggen, blijft de single ook op muzikaal vlak zeker hangen. Tegen het einde krijgen we nog een gitaarsolo voorgeschoteld en trekt de band alle registers nog eens open als kers op de taart. Het moet uiteindelijk echter wel gezegd dat Hideous op zich weinig vernieuwends brengt, maar wat het viertal doet, doen ze wel gewoon zeer goed.

De zomer oogt alvast veelbelovend voor Hideous, met shows op Grensrock (23 juni), Rock Werchter (30 juni), Boomtown (16 juli) en Rock Olmen (21 juli).

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2115 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Hideous @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Rock met een doel

Wie de Belgische muziekscene een beetje volgt, kan niet om Hideous heen. De band maakt een snelle opmars door. In februari bracht…
AlbumsRecensies

Hideous - Hideous (★★★½): Met de deur in huis

Het gaat hard voor Hideous. De band rond Guillaume Lamont (RHEA) en Tim Leyman (Ramkot) speelde nog geen jaar na oprichting The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "Hideous"

Bij de fans van onder meer Royal Blood en Queens of the Stone Age zal de muziek van Belgische supergroep Hideous ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.