Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Hideous – “Curse”

De uitdrukking ‘geen zittend gat hebben’, staat Guillaume Lamont en Tim Leyman op het lijf geschreven. Net wanneer RHEA, de voornaamste van de acts waarbij Lamont betrokken is, besluit om een jaartje op de rem te gaan staan, vult hij de vrijgekomen tijd in met een nieuw project dat de naam Hideous kreeg. Dit dus aan de zijde van Tim Leyman, die aankomend voorjaar met Ramkot ook vaak ver van huis zal zitten. De muziek van het duo klinkt zoals je zou verwachten wanneer je twee posterboys uit het Vlaamse gitaarlandschap bij elkaar zet; ruig, vettig, bot.

Aanvankelijk houdt het duo op debuutsingle “Curse” erg vast aan vocals a la Josh Homme (Queens Of The Stone Age) en relatief rechttoe-rechtaan gitaarlijnen die kordaat vasthouden aan een welgemikte riff. Fijn, maar niet bijster opvallend of origineel zou je aanvankelijk denken. Welja, totdat de band in de bridge de lont van het buskruitvat doet ontbranden. Haast per direct pompt het duo (en de onvermijdelijke studiomuzikanten) een blok instrumentale energie doorheen je koptelefoon of audiosysteem. Een rijke, volle rocksound breekt uit, eentje die zich ontdoet van alle voorzichtigheid en de nadruk op de energieke opbouw vestigt. Het is vooral in dit stuk dat de lyrics, die relatief eenvoudig en repetitief zijn gebleven, net door die bepaalde keuze haast als een mantra over de luisteraar wordt uitgesproken.

Hideous deelt met hun debuutsingle meteen een vanoudse ‘djoef op de muil’ uit. Een die aankomend voorjaar ongetwijfeld in menig concertzaal een kolkende moshpit zal veroorzaken.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

136 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als IT-ambtenaar.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 2): De ingeloste verwachtingen

De openingsdag van Crammerock was er eentje om niet snel te vergeten. Kaiser Chiefs en Goldband bouwden beiden een zalig feestje en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RHEA - "I Want It"

RHEA is al eventjes geen onbekende meer binnen het Belgische muzieklandschap. In 2016 kwam de band boven water drijven door hun deelname…
InstagramLiveRecensies

Rock Zottegem (Festivaldag 1): De heilige drie-eenheid van de Belgische muziek

Ook aan de Bevegemse vijvers klinkt er na een veel te lange stilte eindelijk weer muziek. Rock Zottegem, al vele jaren een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.