Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Weeknd – “Double Fantasy” (feat. Future)

Eind 2020 keerde The Weeknd na een relatief lange radiostilte terug richting schijnwerpers en sindsdien is er eigenlijk onophoudelijk geen ontkomen meer aan Abel Tesfaye. “Blinding Lights” is vandaag de dag uitgegroeid tot het meest gestreamde nummer ooit op Spotify, albums After Hours en Dawn FM rijgen sinds de release de hitjes nog steeds aan elkaar, er volgde een Super Bowl Halftime Show, een ongeziene tourproductie, een soundtrack voor de nieuwe Avatar: The Way of Water en nu ook een eigen serie onder de noemer The Idol. Het is dan ook in het kader van die serie dat de Canadees met nieuw materiaal op de proppen komt, want naast het feit dat hij het geheel bedacht en natuurlijk ook een van de hoofdrollen vertolkt, neemt hij ook de soundtrack voor zijn rekening. Te beginnen met “Double Fantasy”, een samenwerking met Future.

Het is zowaar een saxofoon die voor een zwoele inleiding zorgt over de ondertussen herkenbare eighties-synths die The Weeknd zo typeren. Tesfaye zelf giet dan zijn stemgeluid over het geheel, waardoor er meteen ook een donker en sexy sausje over de single wordt gegoten. Echt groots is deze “Double Fantasy” echter niet, want over het algemeen kabbelt het nummer op bijzonder toegankelijke wijze een beetje voort. Die flow wordt dan ook niet onderbroken door de bars die Future aan de song toevoegt, al wordt de single daardoor wel een tikkeltje donkerder. Een meezinger werd “Double Fantasy” met andere woorden niet, maar op basis van de eerste trailers van The Idol, lijkt het nummer zeker wel te passen in de serie.

The Weeknd staat op dinsdag 11 en woensdag 12 juli in het Koning BoudewijnstadionThe Idol gaat op 4 juni in première bij HBO.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Travis Scott - "K-POP" (feat. Bad Bunny & The Weeknd)

Travis Scott is terug! De Amerikaanse rapper en producer brengt volgende week met Utopia zijn vierde soloalbum uit, vijf jaar na de…
InstagramLiveRecensies

The Weeknd @ Koning Boudewijnstadion: Spectaculaire, sfeervolle starboy

Hij werd onlangs omschreven als de minst charismatische acteur ooit, dus het Koning Boudewijnstadion had geluk dat The Weeknd er gisteren een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Weeknd - "Popular" (feat. Madonna & Playboi Carti)

The Weeknd strijkt binnenkort nog eens neer in ons Belgenland en wist de afgelopen maanden zo nu en dan nog eens van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.